zondag 18 februari 2018

Bijpraten

Lieve allemaal,

Goedemorgen.
Ik ga u op de hoogte brengen. Henk heeft een kwaadaardige tumor in zijn blaas. Dinsdag wordt hij geopereerd en een week later horen we of het om een oppervlakkige, half ingegroeide of helemaal ingegroeide (denk ik niet) tumor gaat.
We gaan dit proces met oneindig veel liefde en vol vertrouwen aan. Gerichte voeding, nog meer, al kan dat eigenlijk niet, genieten van de kleinste dingen en van schoonheid, die zo goed doet en diep doorwerkt. Verder geven we ons over.
Henks bloed en bloeddruk zijn prachtig, beter kan niet. Dat is een goede basis.
Mijn liefste Henk, die me elke minuut laat voelen hoeveel hij van me houdt en die me elke dag aan het lachen maakt, wat een rijkdom. Zijn humor gaat door alles heen en iedereen met wie hij contact heeft geniet ervan mee. Het zal er tot het laatste moment, wat hopelijk nog heel lang duurt, zijn.
Het is fijn als we weten waar we aan toe zijn. En wat zijn we blij als de operatie achter de rug is. Elke dag wachten is er een teveel.

Mijn zusje, haar dochter en kleindochter zijn een weekje in Nederland. Eergisteren waren ze 's middags hier. Ik kreeg een biografie over Paula Modersohn-Becker en Henk kreeg een fagotconcert van mijn nichtje. Wat een mooi cadeau.





Zowel website als boek krijgen een onverwachte wending. Voor het boek is het trouwens de tweede keer. Beiden zijn een afspiegeling van mijn leven, maar volledig voor u geschreven!
Elke gebeurtenis zorgt voor meer inzicht, uit elke situatie zijn lessen te leren en er is veel informatie over te brengen. Ik wil het allemaal met u delen. En vooral wil ik u warmte sturen, met elk woord dat ik schrijf. En ik wil u nog meer laten voelen hoe u de moeite waard bent. U heeft zoveel kwaliteiten en er zit zoveel positiefs in u. 
Positiviteit die de wereld mooier maakt, waar mensen kracht uithalen.
Over positiviteit gesproken. Er zijn geen woorden voor hoe we hier ondergedompeld worden in warm, intens meeleven!
We hadden op geen betere plek kunnen wonen.





  
Ik kan, zelfs in dit stadium, zoiets belangrijks als Henks situatie natuurlijk niet weglaten. 
Ik ben blij dat u het nu weet.
De komende tijd zal ik het over onze huidige, gerichte voeding hebben en over veel van de kostbare momenten die we beleven.

Ik voel me niet machteloos, integendeel.