zondag 11 november 2018

Zondagochtend

Waar bent u goed in? 
Ik ben zo benieuwd wat het eerste in u opkomt als u dit leest. Er komt zeker meteen iets op.
U kunt een lijstje maken, van grote en kleine vaardigheden/kwaliteiten.  
Soms weten mensen niet - meer - dat ze vol kwaliteiten zitten. Kwaliteiten die iets toevoegen aan de wereld. Of alleen aan uw eigen leven. Het hoeft niet groot te zijn, als u maar weet dat u glans kunt geven aan uw, of andermens (i.p.v. andermans*) leven en eigenlijk alleen daardoor al aan de wereld.

Ik schreef een aantal weken geleden dat ik de laatste tomaatjes van de tomatenplant geoogst had. Ik heb hem niet weggegooid, maar alle stengels tot aan de grond afgeknipt. Of er nog een tomaatje aan komt weet ik niet, maar ik verbaas me weer over de kracht van de natuur om de bak weer vol en groen te krijgen. Bij deze het bewijs. 
Een paar dagen geleden was het op het balkon boven de 20 graden. Nu regent het en is het kouder, maar ik geniet van de laatste herfstkleuren. (En van de wekelijkse zondagochtend geneugtes!) Nu ze nog zichtbaar zijn moet dat ook even worden vastgelegd. 


Meestal hebben we een smoothie uit een smoothiebeker of groot glas. Soms maak ik hem wat dikker en giet ik hem in een kom. Door de andijvie is de kleur niet echt fotogeniek. Maar ja, groente is meestal het belangrijkste ingrediënt.





* Genderneutraal schrijven is moeilijk vind ik. Marieke Lucas Rijneveld was tafelmens (ze wilde liever niet tafeldame genoemd worden) bij DWDD. De taal zit vol mannelijke en vrouwelijke woorden en veel mensen worden daarmee tekort gedaan. Zo ook deze schrijfster, schrijver, auteur!