zondag 24 februari 2019

Series

Wat zijn er veel leuke en interessante series de laatste tijd op de televisie.
Vooral van 'het Italiaanse dorp Ollolai' hebben we enorm genoten. Vijf stellen die voor €1 een krot in Ollolai kochten en dat op moesten knappen, meestal herbouwen. Verder was het de bedoeling dat het stel op elke manier ook echt een bijdrage leverde aan het dorp en het daarmee op de kaart zette. Uiteindelijk was er een paar die het meest succesvol was en daarmee een mooi geldbedrag won, oftewel de investering die ze hadden gedaan.
Op dit momenten kijken we de uitzendingen van 'Eindelijk thuis' terug. We zien hoe geadopteerde kinderen teruggaan naar het land waar ze vandaan komen. De reis leggen ze samen af met hun adoptievader of moeder om het contact te verdiepen en vaak te verbeteren, door wederzijds meer begrip te krijgen. Het begin van het leven van het adoptiekind is dramatisch geweest. We hebben nu drie afleveringen gezien en tot nu toe heeft elke reis goed gedaan. Het is ontroerend. Bij Henk bleef een traan onderaan zijn bril bungelen. 
'Wereldreis op wielen' vinden we op zich ook leuk omdat twee gezinnen en twee duo's in een tiny house, die door een stevige auto getrokken wordt, op pad gaan. Ze reizen van Canada naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Onderweg moeten ze hun vaardigheden gebruiken om te kunnen leven. De formule is geweldig, maar onderling is het wat lastig. Floortje vinden we ook altijd erg fijn om naar te kijken. Hoe mensen vanuit idealisme, verlangen of de liefde naar de verste uithoeken van de wereld verhuizen. Op een vaak extreem afgelegen plek met minimale middelen leven ze hun leven.
Het is 'soms' wel heel primitief, maar het is altijd weer een bevestiging hoe weinig er nodig is als je je hart volgt. Dat is uiteindelijk wat vervullend is. Dit soort programma's voegen echt iets positiefs toe. Er kunnen er niet genoeg van gemaakt worden. 
Spoorloos is al jarenlang mooi en integer. 
Dit zijn alleen maar een paar voorbeelden, er is veel meer. We kijken de uitzendingen nooit direct, maar later bij onze overheerlijke cichorino 's morgens. Ons kijkuurtje. Tenminste als de zon niet schijnt want zo wel dan zijn we op het balkon, na de dagelijkse wandeling.
Zoals vandaag. Wat een heerlijk weer was het. 

ps Na Heel Holland bakt kijken we nu wel elke zondag naar Rembrandt. En de Wereld Draait Door kijken we ook 's avonds. Henk kijkt live sport en Studio Sport en ik verder eigenlijk niets direct. Ideaal om te kunnen terugkijken, zonder reclame. We verheugen ons er steeds op. Van Ollolai wilden we dat het nooit zou stoppen.