Links

Interessante links
Dit is een greep van alles wat ik de moeite waard vind.
Soms gaat er iets weg en komt er iets anders voor in de plaats.
En er zal nog heel veel bij komen.

Ik doe niet aan linkruil!


Boekwinkels 

http://www.daannijman.nl

Favoriete boekwinkel in de buurt. Niet alleen een prachtige winkel, met een aantrekkelijk en enthousiast makend aanbod. Daan Nijman organiseert lezingen en er is bijvoorbeeld een voorleeswedstrijd voor opa's en oma's. Enige nadeel is dat ik hebberig word van al dat moois. 

Een indrukwekkende boekwinkel in de Broerekerk in Zwolle. Er is ook gelegenheid om iets te drinken en te eten. De winkel is verdeeld in werelden. Bijvoorbeeld bij kookboeken staan goede wijnen en mooi serviesgoed. Bij kinderboeken staat speelgoed en bij kunst staan designartikelen. Behalve boeken en wat daar allemaal bij past worden er lezingen en concerten gegeven. Een unieke plek!


Consuminderen en bewust leven

Ecologie
Evelien Matthijssen, een enthousiaste en idealistische vrouw, woont in Wallonie. Ze heeft een ecologische levensstijl. Haar persoonlijke ervaringen zijn te volgen op een vefrissende website om mensen energiebewust te maken greenevelien.com
Leuk, inspirerend consumindermagazine!

En alle boeken van Hanneke van Veen en Rob van Eeden. De pioniers in Nederland van een zuinige manier van leven.

Teunie, vrouw van Willem Luijk en moeder van tien kinderen. U kunt op deze blog haar ‘vanzelfsprekende’ consuminderleven volgen.

Marga ken ik van de consumindergroep de gulden gulden. 

http://natuurlijkzuinig.blogspot.com/ 

Julia, bewust en groen levend.  
  
www.overgangnatuurlijk.nl
Gezondheid (van binnen en van buiten) 
Een site om zo natuurlijk mogelijk de overgang door te komen.

In Finsterwolde staat een prachtige boerderij met het bedrijf van  ‘Jet en Teun’. In die boerderij is een eko-kruiderij. Er is een huidpraktijk waar u heerlijke behandelingen kunt krijgen. Tevens is de boerderij afhaalpunt voor biologische groentes, fruit, brood en veel meer. 
   

Hulpverlening

Karin Bosveld (heeft ook een boek over eenvoudig gelukkig zijn geschreven)

Broer Willem (heeft een boek over groepsdynamica geschreven)

Hartverwarmende hulp aan Roemeense kinderen


Kunst (bij genoemde musea is de museumkaart geldig)

Toen we in Utrecht woonden gingen we hier regelmatig naar toe. Religieus en een heel prettige sfeer. Het staat op een van de mooiste plekken van Utrecht. Er worden regelmatig allerlei kunstcursussen gegeven. Ook op Eerste Kerstdag is het mueseum geopend. Een weldadige plek om te zijn, terwijl verder bijna alles dicht is.

Op een mooie plek staan torso’s waarvan de meeste aangeraakt mogen worden. Dat is zo fijn!

(en dan bij het sfeervolle Café Krul, in het museum een kopje koffie drinken)

Museum de fundatie in Zwolle. Niet in het museum zelf, maar er tegenover kunt u koffie drinken en genieten van lekkere appeltaart.

Wisselende tentoonstellingen in een karakteristiek gebouw van Berlage. Het werd in 1935 geopend. Het was zijn laatste project.

De Oude Meesters, waaronder Vermeer. Van Vermeer kunt u zijn beroemde ‘Meisje met de Parel’ en ‘Gezicht op Delft’ bewonderen. ‘Het loflied van Simeon’ ven Rembrandt vind ik een van de meest indrukwekkende schilderijen.

Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van onze koningin, heeft in dit 18e eeuwse stadspaleis gewoond. Er is keramiek te zien vanaf ver voor Christus. De cultuur is door de tijd heen goed te volgen. Naast de vaste collectie zijn er wisselende tentoonstellingen. Heel erg mooi allemaal. 

Alleen het gebouw straalt al zoveel sfeer uit. We vonden het echt altijd een uitje om daarheen te gaan.

Hier zijn de meest prachtige cursussen te volgen in Utrecht. 

Speelt, begeleidt en componeert

Massage

www.gealeenstrasportmassage.nl (De website ziet er qua opmaak wat vreemd uit, maar daar kijkt u doorheen.)
Gea Leenstra
Kruisakkers 41 A  
9468 BG  Annen  
tel: 06 10644972

Specialiteiten
Spatadertherapie, Sportmassagetherapie: sportmassage, blessurepreventie, bewegingsanalyse, oefentherapie, bindweefselmassage, manuele lymfedrainage.
Gea masseert ook bij de Nijmeegse Vierdaagse

Moestuinieren

Een tuincentrum anders dan andere vind ik. Je voelt met hoeveel aandacht daar gewerkt wordt. Ze organiseren ook bepaalde festiviteiten zoals ‘Kruiwagendagen”’, Lady’s night of de ‘Herfstfair’. Echt een mooie inspirerende winkel. We zagen er bijvoorbeeld een grote regenton in de vorm van een gieter en daar zat weer een kleine gieter in die als het regent meteen gevild wordt. Misschien voor bij het nieuwe huis? 

Ik had deze website ook bij voeding kunnen zetten. Ik bestel hier groente, kruiden(plantjes) en fruit. Het meeste komt van hun land en uit hun kas. Ook kunnen allerlei plantaardige producten, biologisch vlees, biologisch brood en zuivelproducten besteld worden. Het bedrijf wordt in Zuidbroek (ze begonnen in het westen) met veel enthousiasme geleid door Jeanette en Marcel Douma. Het groeit en bloeit, letterlijk en figuurlijk!

Er zijn veel bedrijven waar zaden besteld kunnen worden. Ik vind ‘Vreekens Zaden’ prettig. Veel zaden zijn ekologisch. Het bedrijf bestaat al 85 jaar. Als u zich daarvoor aanmeldt krijgt u een paar keer per jaar een enthousiaste nieuwsbrief.


Tijdschriften

Een prachtig en inspirerend tijdschrift. Diepgaande gesprekken en een even zo diep respect voor de natuur voeren de boventoon. Natuur in de ruimste zin van het woord. Hier zie je de mooie combinatie tussen wetenschap, intuïtie en schoonheid.


Voeding


http://beterbio.nl

Elke week een biologisch groente-fruitpakket op de aanrecht. En er zijn duizenden biologische producten die besteld kunnen worden.

Biologisch meel (goed en betaalbaar!)

Elke stad heeft biologische- of natuurwinkels.
Ik kom in deze gezellige, vrolijke winkel

Voor teffmeel.