Links

Interessante links

Dit is een greep van alles wat ik de moeite waard vind.
Soms gaat er iets weg en komt er iets anders voor in de plaats.
En er zal nog heel veel bij komen.

Ik doe niet aan linkruil!


Boekwinkels 

http://www.daannijman.nl

Favoriete boekwinkel in de buurt. Niet alleen een prachtige winkel, met een aantrekkelijk en enthousiast makend aanbod. Daan Nijman organiseert lezingen en er is bijvoorbeeld een voorleeswedstrijd voor opa's en oma's. Enige nadeel is dat ik hebberig word van al dat moois. 

Een indrukwekkende boekwinkel in de Broerekerk in Zwolle. Er is ook gelegenheid om iets te drinken en te eten. De winkel is verdeeld in werelden. Bijvoorbeeld bij kookboeken staan goede wijnen en mooi serviesgoed. Bij kinderboeken staat speelgoed en bij kunst staan designartikelen. Behalve boeken en wat daar allemaal bij past worden er lezingen en concerten gegeven. Een unieke plek!


Biologische Voeding


Biologische Toko
Een heel fijne webwinkel. Als je meerdere potten of pakken koopt krijg je korting. Er zijn producten waar ik altijd grote hoeveelheden van koop.

www.boergiel.nl

Elke week een groente en/of fruittas voor een, twee, drie of vier personen bij de COOP ophalen. Handig en van heel goede kwaliteit. 

www.ekoplaza.nl

Elke week een biologisch groente-fruitpakket op de aanrecht. En er zijn duizenden biologische producten die besteld kunnen worden.Vaak is het voordeliger om een grote hoeveelheid van iets te kopen. 

http://www.glutenvrijmeel.nl/
Voor teffmeel.


Er zijn allerlei webwinkels waar ook veel en voordelige biologische producten zijn te krijgen. Ik plaats de winkels waar ik (goede) ervaring mee heb
www.internetdrogisterij.nl
www.deweegschaal.nl

www.denotenshop
Alle noten die ik gebruik koop ik hier biologisch. Alleen de geroosterde macademia mix koop ik niet biologisch omdat ze er niet zijn. Er zijn tegenwoordig ook heel veel andere producten. 2x per jaar doe ik hier een enorme bestelling. Alles is onweerstaanbaar lekker.


Consuminderen en bewust leven

Ecologie
Evelien Matthijssen, een enthousiaste en idealistische vrouw, woont in Wallonie. Ze heeft een ecologische levensstijl. Haar persoonlijke ervaringen zijn te volgen op een vefrissende website om mensen energiebewust te maken greenevelien.com
Leuk, inspirerend consumindermagazine!

En alle boeken van Hanneke van Veen en Rob van Eeden. De pioniers in Nederland van een zuinige manier van leven.

Teunie, vrouw van Willem Luijk en moeder van tien kinderen. U kunt op deze blog haar ‘vanzelfsprekende’ consuminderleven volgen.
  
www.overgangnatuurlijk.nl
Gezondheid (van binnen en van buiten) 
Een site om zo natuurlijk mogelijk de overgang door te komen.

   

Hulpverlening

Karin Bosveld (heeft ook een boek over eenvoudig gelukkig zijn geschreven)

Broer Willem (heeft een boek over groepsdynamica geschreven)

Hartverwarmende hulp aan Roemeense kinderen


Kunst (bij genoemde musea is de museumkaart geldig)

Toen we in Utrecht woonden gingen we hier regelmatig naar toe. Religieus en een heel prettige sfeer. Het staat op een van de mooiste plekken van Utrecht. Er worden regelmatig allerlei kunstcursussen gegeven. Ook op Eerste Kerstdag is het mueseum geopend. Een weldadige plek om te zijn, terwijl verder bijna alles dicht is.

Op een mooie plek staan torso’s waarvan de meeste aangeraakt mogen worden. Dat is zo fijn!

(en dan bij het sfeervolle Café Krul, in het museum een kopje koffie drinken)

Museum de fundatie in Zwolle. Niet in het museum zelf, maar er tegenover kunt u koffie drinken en genieten van lekkere appeltaart.

Wisselende tentoonstellingen in een karakteristiek gebouw van Berlage. Het werd in 1935 geopend. Het was zijn laatste project.

De Oude Meesters, waaronder Vermeer. Van Vermeer kunt u zijn beroemde ‘Meisje met de Parel’ en ‘Gezicht op Delft’ bewonderen. ‘Het loflied van Simeon’ ven Rembrandt vind ik een van de meest indrukwekkende schilderijen.

Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van onze koningin, heeft in dit 18e eeuwse stadspaleis gewoond. Er is keramiek te zien vanaf ver voor Christus. De cultuur is door de tijd heen goed te volgen. Naast de vaste collectie zijn er wisselende tentoonstellingen. Heel erg mooi allemaal. 

Alleen het gebouw straalt al zoveel sfeer uit. We vonden het echt altijd een uitje om daarheen te gaan.

Hier zijn de meest prachtige cursussen te volgen in Utrecht. 

Speelt, begeleidt en componeert


Moestuinieren

Een tuincentrum anders dan andere vind ik. Je voelt met hoeveel aandacht daar gewerkt wordt. Ze organiseren ook bepaalde festiviteiten zoals ‘Kruiwagendagen”’, Lady’s night of de ‘Herfstfair’. Echt een mooie inspirerende winkel. We zagen er bijvoorbeeld een grote regenton in de vorm van een gieter en daar zat weer een kleine gieter in die als het regent meteen gevild wordt. Misschien voor bij het nieuwe huis? 

Ik had deze website ook bij voeding kunnen zetten. Ik bestel hier groente, kruiden(plantjes) en fruit. Het meeste komt van hun land en uit hun kas. Ook kunnen allerlei plantaardige producten, biologisch vlees, biologisch brood en zuivelproducten besteld worden. Het bedrijf wordt in Zuidbroek (ze begonnen in het westen) met veel enthousiasme geleid door Jeanette en Marcel Douma. Het groeit en bloeit, letterlijk en figuurlijk!

Er zijn veel bedrijven waar zaden besteld kunnen worden. Ik vind ‘Vreekens Zaden’ prettig. Veel zaden zijn ekologisch. Het bedrijf bestaat al 85 jaar. Als u zich daarvoor aanmeldt krijgt u een paar keer per jaar een enthousiaste nieuwsbrief.


Supermarkten (lievelings)


Aldi

In zijn algemeenheid. De kwaliteit van producten. Onze standaard biologische producten die fantastisch zijn: Kokosolie (niet ontgeurd! Ontgeurde biologische hebben ze ook en die gebruik ik zelden, maar wel om een soort nep kaantjes te maken. Met krokante uitjes en peper en zout erdoor) olijfolie, havermout, eieren, kwark, plakjes kaas, agavesiroop, superfoodpoeder cacao en maca, heerlijke smeersels. Die staan bij 'vegetarisch', terwijl ze ook biologisch zijn; curry, papaya, paprika-chili of linzen-kokos. Er staan trouwens ook heerlijke kroketten en bitterballen.
Als u op de website bij producten en dan bij biologisch kijkt ziet u meer.
En er is heel, heel aardig personeel. Het is altijd gezellig bij de kassa. 
Het is jammer dat we niet meer dichtbij Duitsland wonen, om naar die Aldi te gaan, net allemaal weer een beetje anders. 

COOP
Een fijne, compacte winkel. Alles is er! Ze krijgen ook steeds meer biologische producten. Tegenwoordig is meteen bij binnenkomst een kraam met biologische groente en fruit. Ik koop het er halverwege de week altijd. Je kan je ook abonneren op een groenteabonnement van boer Giel en dat in de winkel ophalen. Verder koop ik er biologische; tofu, appelmoes (met echt alleen appels!), kokosmelk, gepelde tomaten, kidney bonen,  Soms koop ik er lijnzaadolie, en zeker Ahornsiroop. Het is een lekker wandelingetje en we vinden het zo'n fijne winkel, ook door het personeel dat we er soms wel heel veel komen.

Tijdschriften

Een prachtig en inspirerend tijdschrift. Diepgaande gesprekken en een even zo diep respect voor de natuur voeren de boventoon. Natuur in de ruimste zin van het woord. Hier zie je de mooie combinatie tussen wetenschap, intuïtie en schoonheid.