donderdag 6 september 2018

Wat nu past, past morgen misschien niet meer

Hoe gaat het met u, op deze mooie nazomerochtend in september?

Sinds 10 dagen ongeveer beginnen we de dag niet meer elke dag met Budwigcrème. Henk had het minder, maar ik vond het, al varieerde ook die ontbijtjes elke dag, te eenzijdig worden, te veel Omega 3. Toen het me op een dag echt tegen stond was het overduidelijk. We wisselen nu weer af, met o.a. de heerlijke smoothies die we echt gemist hebben. Nu we de crème minder vaak eten en met maar 1 lepel olie, geniet ik er net zo van als dat ik eerder deed.
We hebben het ruim een half jaar gedaan. Het heeft zjjn functie gehad. Bij ons allebei zijn bepaalde zaken ten goede gekeerd. Niet alleen hierdoor, maar toch. En wat niet goed is vraagt om iets anders of moet zo zijn.
Het gaat net zoals bij andere ontwikkelingen; iets past op een bepaald moment niet meer en dan maakt het ruimte voor iets anders. Niets (behalve liefde) is blijvend. Goed naar jezelf luisteren en daarnaar handelen is zo belangrijk. En het verder overgeven ...
We kunnen het leven niet naar onze hand zetten, maar we kunnen wel zoveel mogelijk in overeenstemming met onszelf leven.
En steeds gevoeliger worden voor alles in en om ons heen. 
In alles zit energie. Toen ik een grote moestuin had was ik me al bewust van het mooie dat bepaalde groentes en kruiden het heel goed deden, zelfs opkwamen op plekken waar ik ze niet verwachtte. Ze hoorden bij me/ons. En andere waar ik zo mijn best voor deed bleven gewoon weg. :-)
Nu merk ik dat bij de kruiden. Er gebeurt precies hetzelfde. Het is prachtig om te volgen. Een variant is ook nog wat ik over salie schreef. Het ging alsmaar niet en nu opeens wel.