zaterdag 2 maart 2019

Cobbler

Ik maak altijd iets lekkers, iets taartachtigs, voor het toetje na de zaterdagse maaltijd (meestal soep) en dat is dan ook voor de lunch van zondag met meestal dezelfde soep als zaterdagavond. Vanavond hadden we geen soep, maar 'kool nasi'*met rijst, dus nu een klein stukje en morgen na de soep een groot stuk. Ik heb het over cobbler. Zo gemakkelijk en snel klaar. In een ovenschaal wat kokosolie doen. Ik nam een flinke eetlepel. In de oven laten smelten. Daarop komt een soort beslag van alleen maar 1 bekertje meel, flinke snuf zout, 1 1/2 theelepel wijnsteenpoeder, kaneel, 1/3 bekertje oerzoet, rietsuiker of iets vloeibaars zoets en een 1/2 bekertje plantaardige melk. Ik maakte havermoutmeel, maar elke soort meel kan. Op het beslag kwam in dit geval een in stukjes gesneden mango. Nog een beetje oerzoet of ander zoets erover heen en ongeveer 35 minuten bakken op 180 graden. Beetje af laten koelen en mmm. Dit is zo heerlijk. De mango was maar €1 bij Ekoplaza. Elke soort fruit kan, bessen, appel, banaan, ananas, kersen, frambozen, perziken of nectarines, pruimen, peer. Neem vooral veel fruit.
Morgen warm ik de cobbler op en maak er dan nog banaanijs bij. Vanille-ijs** of vanillevla kan natuurlijk ook, maar we zijn verslingerd aan gezond, romig banaanijs van alleen bananen met eventueel een extra smaakmaker of een beetje yoghurt. 
Het is een heel budgetvriendelijk gerecht, steeds aangepast aan fruit van het seizoen.

*De koolnasi was voor 3 keer. De eerste keer met een gebakken eitje, de tweede keer met gestoomde aardappelen (we vinden de combinatie van aardappelen met iets met kerrie altijd erg lekker!) en vanavond met rijst. 

**Ik doe vaak vanille door het banaan-ijs, dus eigenlijk is het ook vanille-ijs.