zaterdag 30 maart 2019

Mensch durf te leven

De laatste aflevering van de Wereld Draait Door (ik zal het missen) was weer geweldig! Het thema was; wat is voor jou een bepalend liedje in je leven? 
Het programma had wat mij betreft de hele avond kunnen duren. Leuk om mensen die daar altijd met hun eigen specialiteit  zitten over iets heel persoonlijks te horen.
Wat is voor u een belangrijk liedje en welke herinnering is eraan verbonden?
Voor mij was het (o.a.!) 'Mens durf te leven', gezongen door Ramses Shaffy. Oorspronkelijk was het van Jean Louis Pisuisse, pionier van de kleinkunst: 'Mensch durf te leven', uit 1917. Dit lied door Ramses Shaffy klonk voordat mijn afstudeergesprek begon. Het stond voor hoe ik toen in het leven stond. Laat je niet beperken, door wie of wat ook, leef het leven dat bij je past! En zo leefde ik. Ik haalde het onderste uit de kan, maakte zoveel mee dat ik soms het gevoel had in een film te spelen. Het was bruisend en spannend.

Van Pisuisse 
https://www.youtube.com/watch?v=92XqaXUHmgs&list=RD92XqaXUHmgs&start_radio=1&t=1
Ramses Shaffy, uit 1967
https://www.youtube.com/watch?v=Ynkxh80UlEI

Ik ga echt niet weer zeuren dat het zomertijd is. Schreef ik dit vorig jaar ook niet? :-) Ik las een artikel dat de zomertijd niet zo goed is. Opnieuw een bevestiging. Het voelt onnatuurlijk. Ik heb vanmorgen de klokken al een uur vooruit gezet, dat vind ik prettiger dan het 's avonds pas te doen, of de volgende dag.