zondag 17 maart 2019

'Alle beestjes helpen'

Ik stem altijd op de Partij voor de Dieren en ze hebben nu zo'n leuke slogan: "Alle beestjes helpen". Een buurman heeft de poster op zijn raam hangen.
Je kan dit op verschillende manieren lezen. We zijn er om alle beestjes te helpen en alle beestjes helpen de natuur. Insecten, bijen vooral zijn zo belangrijk voor verstuiving, voor diversiteit, voor een gezond leefklimaat. En het is natuurlijk een mooie woordspeling.

Op de radio hoorde ik iets over stilte op de Veluwe ... Ik heb het opgezocht en het bleek van 'Stichting red de Veluwe' te zijn. Stemmen op partijen die de natuur een warm hart toe dragen is noodzakelijk. Zonder een gezonde-re- natuur kunnen we niet.


Van hun website:

"Als het aan het kabinet ligt, razen straks de boeings laag over de Veluwe en over Noord- en Oost-Nederland. Dat moet niet gebeuren. En u kunt daarvoor zorgen; door stil te stemmen op 20 maart.

Met een stille stem kiest u partij vóór de Veluwe, de Weerribben en andere prachtige gebieden. Dan stemt u op GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SGP of SP."