dinsdag 26 maart 2019

Boekenmiddag

De middag stond in het teken van de boekenweek.
Eerst ging ik een beetje zilver dat ik had verkopen. Nooit zoiets gedaan.
Hoe dan ook, ik kreeg er €20 voor en daar heb ik een boek voor de boekenweek van gekocht. Zo blijft er iets tastbaars over.
'Woorden schieten tekort' van Nicci French schijnt een ontroerend boek te zijn. Het gaat over alle aspecten van dementie. Ze put uit kunst, literatuur en filosofie. Ze neemt je mee in de belevingswereld van de ervaringsdeskundige en de buitenstaander. 
Het werd bij DWDD door het boekenpanel gekozen.
Er zal denk ik bijna niemand meer zijn die niet op een of andere manier met dementie te maken krijgt. Vaak in de vorm van alzheimer. 
Verder kregen we natuurlijk het boekenweek geschenk, de boekenkrant, het boekenweek gedicht, een boekenlegger en schaften we het essay van Murat Isik aan, waar ik erg benieuwd naar ben.
Hierna nog even naar de grote bibliotheek waar we onder het genot van verrukkelijke koffie lekker in bladen gelezen hebben. En ik nam nog drie boeken mee. Inmiddels zeven bibliotheekboeken thuis. Het was een heerlijke middag.