zondag 6 oktober 2019

Dankbaarheid

Waar bent u dankbaar voor? Toen ik in bed lag afgelopen nacht dienden zich opeens spontaan beelden aan van geluksmomenten en geluksperiodes. Ik werd doorstroomd met een geluksgevoel. Dit gevoel heb ik regelmatig. Dat er zulke heldere ervaringen met de daarbij behorende dankbaarheid van jaren geleden op deze manier opkwamen waar ik volledig door opgenomen werd was heel bijzonder.
Een van die periodes was de begintijd in ons huis in het centrum van Utrecht. Het was niet lang nadat ik afgestudeerd was. Ik deed vrijwilligerswerk. We hadden geen cent en Henk zat met zijn heup en liep met een kruk. Toch was dit een van de gelukkigste periodes van mijn (ons) leven. 
Momenten: Veel momenten als kind, vooral vieringen en later met mijn moeder. Vaak was ik me het op dat moment ook bewust en sprak ik mijn geluk uit.  
We leven voor innerlijke groei en daar horen confrontaties met het leven bij, maar ik tel mijn zegeningen.  

Genieten is niet precies hetzelfde als geluk maar het ligt in elkaars buurt. Waar ik erg van genoten heb waren alle taalexpressiecursussen die ik in Gelderland heb gegeven, de jaren bij de NVSH toen ik de kracht van ondersteunende telefoongesprekken ontdekte. Later de tijd van mijn praktijk voor inzichtsbegeleiding. Ik genoot er op een uitzondering na elke dag van. Van de mensen, van de ontwikkelingen. 
Ik denk eerlijk gezegd dat er nu ook geen dag is dat ik niet geniet van iets.
Op dit moment van de herfst. Gisteren zagen we tijdens het wandelen deze paddestoelen.