vrijdag 30 juni 2017

Even weg

De website was even weg, er was iets bij de provider. Gelukkig is alles nu weer in orde.

Het even weg slaat ook op dat wij even weg zijn geweest. In Düsseldorf. Ik heb een MRI en CT scan laten maken, een heel uitgebreid bloedonderzoek en een urineonderzoek. De onderzoeken gingen prima, heel aardig personeel. Maar de uitslag (bloed en urine komen nog), bleef sterk aan de oppervlakte. Het ging op geen enkele manier over de oorzaak. Ik was teleurgesteld, omdat ik dacht dat het anders zou zijn. Het is nogal vernederlandst en misschien heeft dat ermee te maken, ik weet het niet. Ik moet dus zoals altijd zelf verder en hoop ooit ook hiervan zelf de oorzaak te hebben gevonden. Maar ... mijn aderen zijn helemaal schoon, super, super zei de arts. 

Henk en ik waren sinds heel lang weer eens in een grote stad. We zaten in een klein hotelletje, temidden van uitlaatgassen, maar Henk genoot van het uitzicht 's avonds. Het was niet heel schoon en de omgeving rook nogal naar urine, vooral in de parkeergarage. :-) De reis was te lang voor mijn benen, maar we hebben toch genoten van het noodzakelijke uitstapje. 
We waren in de Andreaskerk en in het Museum voor Moderne Kunst. Paul Klee, Kandinsky, Picasso, Dali, Kokoschka, Marcel Duchamp, Max Ernst, Pierre Bonnard, Franz Marc enz. De kunstperiode waar Henk het meest van houdt. Hij is weg van dit schilderij van Pierre Bonnard. 

En we haalden iets bij een soort Chinees. Ik zeg soort want het was een combinatie van smaken. We hadden tofu met heel veel groentes in een pittige saus en kroepoek wat hij er gewoon bij deed. Omdat we er geen rijst bij hadden had de meneer die ervoor zorgde er nog verrukkelijke rolletjes bij gedaan, maar dat merkte we pas in de hotelkamer. We hebben zittend op het voeteneind gegeten en gesmuld! Wat heel opvallend is in Duitsland is dat bij het eenvoudiste restaurantje, snackbar o.i.d. je onmiddellijk via een nummer kan zien wat er aan toevoegingen in zit. Elke stof waar iemand allergisch voor kan zijn wordt met een nummer aangegeven. Dit bevestigde weer het bewustzijn van Duitsland als het om voeding en gezondheid gaat.  Ik heb een vegetarisch kookboek uit de 20er jaren maar ik denk dat het lang daarvoor ook al zo was.  
Het was fijn weer even in Duitsland te zijn en natuurlijk gingen we naar de Aldi!