vrijdag 9 april 2021

Vrijheid

Vroeger heb ik iets via Amnesty gedaan en ik deed werk waarbij vrijheid van denken een hoog goed was. In de begeleiding die ik geef richt ik mijn aandacht op het verwerken van pijn maar ook op mensen helpen bij het zoveel mogelijk en steeds meer zichzelf te zijn. Niet jezelf en anderen veroordelen en het stimuleren van zelfvertrouwen. Ik probeer op mijn manier iets te laten horen. Zacht, niet op de barricade. Nu misschien heel zachtjes wel (zie onderaan) omdat ik eigenlijk hard zou willen roepen dat iedereen op zijn eigen manier met situaties omgaat. Dat de ene mens de ander niets op mag leggen.

Ik las een vreselijk verhaal over hoe in sommige landen ook ten aanzien van corona dwang uitgeoefend wordt. Er is 'de integriteit van het lichaam'. Er mag niets gebeuren wat je niet wil. Dat een huisarts die ik ooit had me dit nog eens duidelijk liet weten toen ik zo ongeveer doodging van de pijn is werkelijk lachwekkend. Als je het niet wil word je niet geopereerd zei hij. Niets, niets liever dan een operatie toen. Ik had het trouwens  niet overleefd als ik me niet had laten opereren.

En nu, in deze situatie zou bij welke dwang ook (ik hoop met heel mijn hart dat het niet zo ver komt) de wet veranderd moeten worden. En als die integriteit er niet meer zou zijn is het einde zoek, dan is alles mogelijk. Vrijheid, respect, verstandig zijn en luisteren naar onze intuïtie. Het laatste is voor mij het allerbelangrijkst. 

Ik heb het niet over alle onduidelijkheden die er zijn en de verschillende belangen en al helemaal niet over effecten in de toekomst. Niemand weet dit, dus niemand kan zeggen wat goed is. We kunnen alleen maar doen wat het beste voelt.  

https://geenvaccinatiepaspoort.petities.nl