zondag 25 april 2021

Rosita en boeken

Goedemorgen allemaal. Ik las net dat in Italië boekwinkels tot de essentiële zaken behoren en daarom het afgelopen jaar open bleven. Het werd een toevluchtsoord, tijdens de ontreddering door de pandemie schrijft Rosita Steenbeek. Waarom was dat hier niet? Waarom kon je wel appels kopen en geen boek? Is fysieke vulling zoveel belangrijker dan geestelijke? Het lijkt me allebei even belangrijk. En juist in zo'n onzekere tijd waarin veel mensen zich eenzaam voelen zou lezen vanuit de overheid krachtig en enthousiast gestimuleerd moeten worden.  
Niet alleen hoe we met regels moeten leven, maar hoe we het leven vervullend laten zijn, waar lezen een voorbeeld van is.  
Ik vind het prachtig nieuws dat in deze tijd wel in de boekenstad Deventer een nieuwe boekwinkel is geopend! 
Ik las dat er door jongeren veel meer gelezen wordt, maar vooral e-books. Dat er gelezen wordt is hoe dan ook verrijkend, maar de geur van een boek, het op de bank kruipen met een niet al te zwaar boek met een kopje thee en iets lekkers ... Over iets lekkers gesproken wat vol goede stoffen zit, ik maakte gisteren abrikoosreepjes en zal mijn stukje eindigen met het recept.
Ik kan trouwens beter even de link van het artikel geven:

Een paar dagen geleden maakten we een wandeling op een plek in de buurt die we niet kenden. Er is zoveel wat we nog niet kennen. Ik denk dat dat eigenlijk voor bijna iedereen geldt, dat om de hoek zoveel moois ligt, waar we geen weet van hebben.
 
De abrikoosreepjes maakte ik door een beker abrikozen, een halve beker dadels, een halve beker cashewnoten (met kop) en een volle kwart beker kokosrasp en een snufje zout te malen totdat het plakkerig werd. Stevig aandrukken in een langwerpig of vierkante lage vorm, met bakpapier erin. Koel weg zetten en er later repen of reepjes van snijden. Bij mij werden dat 12 reepjes.

Fijne dag verder!