woensdag 19 mei 2021

Overdenking

Wij wassen alleen onze handen als we naar de wc zijn geweest, iets aan hebben geraakt wat veel mensen hebben aangeraakt (bijvoorbeeld een leuning in een openbare ruimte) en ik voordat ik ga koken. We gebruiken zeker geen ontsmettende middelen. Alleen in speciale gevallen, ergens anders, zoals tijdens deze pandemie bij de tandarts. Henk zegt vaak als we onze handen wassen; "Ik was ze helemaal stuk". :-) Dit is zo vaak gezegd, het afgelopen jaar. Ik kwam net dit artikel tegen van de gezondheidsraad. 

https://nos.nl/artikel/2149492-ziek-worden-van-je-handen-wassen-hoe-kan-dat-dan

Het is mijn levenstaak mensen terug naar zichzelf te brengen en uit hun hoofd te gaan. Te vertrouwen op intu├»tie, het meest zuivere wat we hebben. En van daaruit dingen op een rijtje zetten, je verstand gebruiken. Niet andersom. Dit is levenskracht en als ik hier wel eens niet naar geluisterd zou hebben was het met ons allebei slecht afgelopen. Het maakt dat je in veel omstandigheden kan overleven. Alleen soms heb je met andere mensen te maken, die vanuit iets anders beslissingen nemen en dat is lastig. Tenminste als je er afhankelijk van bent. Een thema waar ik deze dagen over nadenk. Wanneer begint afhankelijkheid en eindigt vrijheid? De diepste, innerlijke vrijheid is onafhankelijk als het hoofd vrij is. Buitenkant vrijheden kunnen beperkt worden, bijvoorbeeld met zo'n paspoort maar is dat erg? Ik weet nog niet hoe het in de praktijk gaat werken.