woensdag 26 mei 2021

Het nieuwe anders

Het is bemoedigend om te lezen dat veel mensen het echt anders willen (doen) en vooral niet terug willen naar vroeger. Het nieuwe anders! Of het nu gaat om het milieu of die vreselijke drie zoenen. Als ik zie hoe gretig mensen zich laten vaccineren en dan zeggen dat zo alles goed komt ben ik bang, maar als ik de andere kant hoor, dan hoop ik met hart en ziel dat die kant zal overwinnen. Dat er andere dromen ontstaan, niet de vrijheid van doen wat je wil en meer consumeren, maar innerlijke vrijheid en van daaruit kiezen voor een (nog) bewuster leven. De rijkdom die dat met zich meebrengt, doet elk reisverlangen (de gevolgen zullen groot zijn als er weer veel gereisd gaat worden) en wat al niet meer vervagen. 
Er is een stukje tijdens onze vaak gemaakte ochtendwandeling waarin we nog steeds bedwelmt worden door de geur van verschillende soorten bloesem. Dat moment is allesvervullend. Als ik het niet, of niet zo goed zou ruiken en vervolgens niet door en door zou beleven, dan blijft er misschien een hiaat, bewust of niet. Nu niet en dit geldt voor alles. 

Dromen (of sterker, verwachtingen), op zich kost niets en ik vind het ook fijn om te doen. De realiteit is vaak anders. :-) Henk stuurde dit door van facebook, grappig.