zondag 18 juli 2021

pasta

Er zullen meer dan miljoenen pastarecepten zijn. Misschien miljarden? Ach, nauwelijks telbaar denk ik. Alleen met olijfolie, knoflook en zout is al een recept en verrukkelijk! Eventueel nog verse peterselie erdoor of een ander kruid.

De combinatie met aubergine bijvoorbeeld is erg lekker. Ooit gaf ik het recept van Linda Mc Carthy met aubergine, zure room en rode peper. Dit weekend staat in Trouw 'pasta alla Norma'. van Karin Luiten. 2 knoflooktenen zachtjes bakken. De knoflooktenen eruit halen (zij gooit ze dan weg, wat ik niet zou doen, ik zou ze zacht geworden pureren met een vork en aan het eind door het gerecht roeren) dobbelsteentjes aubergine in de olie bakken. Op 2 aubergines 500 gram tomaten in stukjes meebakken als de aubergine zacht is. Gare penne of andere pasta erdoor roeren, samen met een scheutje kookwater. Een handje pecorino (zij doet 25 gram) , 3 eetlepels kappertjes en verse basilicum erdoor. Bovenop komen dotjes ricotta en de rest (ook 25 gram) van de pecorino. Ik zou in plaats van kappertjes stukjes olijf gebruiken. 

Voor mensen die alleen plantaardig eten, plantaardige kaas gebruiken, of de kaas weglaten en eventueel bestrooien met edelgist. Het is al lekker genoeg zo, zeker met meer gebakken knoflookteentjes. Er kan een scheut plantaardige cuisine door, ook niet nodig, maar ter variatie erg lekker.