dinsdag 27 juli 2021

Series, films, documentaires

We volgen regelmatig een mooie, grappige, interessante, of alles tegelijk serie en ik zal steeds een serie toevoegen op deze 'pagina'. De lijst zal steeds langer worden en meeschuiven.

Wij hebben een abonnement op nlziet.nl. Voor wie dat niet heeft zet ik de zender erbij waar het wordt uitgezonden. Er is dan wel reclame bij.

Camping Coppens
We volgen 'Camping Coppens'. Een warm gezin (Stef, Monique, vol humor, waarin elk kind zou willen opgroeien denk ik zo. Twee kinderen (Beau en Nora), die zowel veel gewaardeerd als gestimuleerd worden. Het gezin verhuist van Belgiƫ naar Zweden. Op de avond voordat ze vertrekken horen ze dat de koop met de camping die al bijna gekocht was vanwege een bepaalde vergunning niet doorgaat. Er komt snel iets anders, wat eigenlijk veel beter past. Weer een voorbeeld van hoe mooi het leven kan lopen.
https://app.nlziet.nl/vod/Z3hI8nMz90aM8ek3e9Wcxg
https://www.kijk.nl/programmas/camping-coppens/tPH6LOt9P8N

Het roer om
Dick en Angel (Dick kennen we van innovatieve BBC programma's, waar vooral Henk altijd van genoot) kopen een prachtig kasteel in Frankrijk waar ze bruiloften met overnachtingen en 'foodweekends' gaan organiseren. Het kasteel is erg vervallen dus alles moet gerenoveerd worden. Dick doet bijna alles zelf en Angel zorgt voor de heel creatieve aankleding. Je kan het niet geloven ... het is eigenlijk niet mogelijk wat zij voor elkaar krijgen. Naast het kasteel zijn er ook nog bijgebouwen waaronder een oranjerie waar de trouwdiners gehouden worden.  Er is daar geen elektriciteit dus van een soort srv wagen wordt een 'bar' gemaakt met eigengemaakte koelboxen, waarin alle drankjes koel blijven.Van de paardenstal wordt tussendoor nog even een huisje voor de ouders van Angel gemaakt. en op de slotvijver/gracht komt een ponton waar gasten kunnen overnachten en naar de sterrenhemel kunnen kijken. Dan heb ik het nog niet over de enorme ommuurde moestuin (mijn eeuwige droom, een kleine, geen grote, maar wel in een ommuurde, met klimop begroeide muur), de fruitbomen, notenbomen, truffels. Dick is niet alleen idioot handig, hij wordt voor alles een oplossing. Wat een improvisatievermogen. Naast al deze kwaliteiten kookt hij ook nog eens de sterren van de hemel. Het is soms niet allemaal eerlijk verdeeld. :-)
Bepaalde BBC programma's zijn tijdelijk te bekijken, zoals ook deze serie, erg jammer. Alleen serie 4 en 5 is nog te zien. Misschien dat ik dit stukje weghaal als het niet meer te bekijken is.

Dwars door de Middenlandse Zee
We kijken weer naar een serie van drie leuke Vlaamse mannen. De vorige keer ging het over de Noordzee*. Nu heet het: "Dwars door de Middenlandse Zee".**  Degene die de reis presenteert is sociaal en ontwapenend en maakt daardoor niet alleen een warm programma, hij maakt ook met iedereen contact. We beleven hier ook weer veel plezier aan. Er was een man van 80 die alleen op een eiland woont. Dat zou ik ook heerlijk vinden als ik alleen zou zijn. Nu samen! 

* De tv-reeks Rond de Noordzee verscheen in 2019. Arnout Hauben maakt een 5.000 kilometer lange reis rond de Noordzee. Hij gaat op zoek naar de geschiedenis van die zee en de mensen die errond wonen, en vertelt verhalen die zich op en rond de Noordzee hebben afgespeeld."

*"Arnout Hauben reist van Gibraltar naar Jeruzalem, van west naar oost, langs bekende en minder bekende eilanden. Met zijn aanstekelijk enthousiasme gaat hij op zoek naar het verhaal van de mensen die in en met de Middellandse Zee leven. Ook deze keer krijgt Arnout het gezelschap van Philippe Niclaes achter de camera en Ruben Callens die de dronebeelden en het geluid verzorgt."