donderdag 9 november 2017

Ontbijtkoek

Wat ik zo heerlijk vind als het kouder wordt is gloeiend hete soep en stamppot.
Een paar dagen geleden maakte ik zoete aardappel-broccolisoep met ruccolapesto. Met gewone pesto is het vast ook heel lekker, of met iets scherps (dat doet Jamie Oliver). Ik vind basilicum eigenlijk wel voor in de zomer, maar ik kan er geen afscheid van nemen. Ik zet steeltjes in water en dan gebeurt er dit;


 
 

Er waren maar een paar blaadjes, alleen de bovenste. Ziet u hoeveel worteltjes eraan zitten? Ik blijf dit toch altijd een wonder vinden. Nu gaan ze in een bak en komen op de vensterbank. Binnekort zullen het plantjes zijn. Dat zijn het nu eigenlijk al. Zo lang het op deze manier doorgaat hebben we basilicum. Na de soep koffie of warme chocolademelk met pompoenkoek. Hij was iets te vochtig dus ik heb hem gesneden en terug in de oven gedaan. Nu komt et goed. Het ruikt specifiek naar ontbijtkoek. Van die koek die een beetje aan je tanden blijft plakken. Ik snap niet hoe het komt dat het naar ontbijt/peperkoek ruikt en proeft, maar ik ben er blij mee. De volgende keer doe ik er gember door.

Vanmiddag tijdens een wandeling heb ik een tijdje onder een herfstboom gestaan. Al die kleuren... Deze boom is een uitzondering want door alle wind zit er aan de meeste bomen nog maar weinig blad. 
Ook als het kouder en natter wordt geniet ik enorm van deze tijd, maar dat weet u allang. :-)
Als we hier in de behaaglijke warmte binnenkomen denk ik nog wel eens terug aan de kou van Duitsland en dan is de warmte nog lekkerder.