donderdag 23 november 2017

Binnentuin

Ik vind het eigenlijk zo jammer om in de winter van veel minder van verse kruiden te kunnen genieten.
Ik heb dus bijna alle kruiden naar binnen gehaald. Het is nu heel groen, een binnentuin. Twee eigenlijk want in de woonkamer staan de zuidelijke kruiden, op het zuiden. Citroenmelisse, salie, pepermunt, tijm, rozemarijn, maggikruid (past eigenlijk niet, maar staat in dezelfde bak als de rozemarijn), stevia en oregano. In de slaapkamer staan peterselie, bieslook, selderij en meer pepermunt want het is nooit teveel. Als het  wel te veel is droog ik het. Ik ben benieuwd of alles het zo goed blijft doen als dat het de afgelopen maanden gedaan heeft. Ik heb tussen de middag bieslook door de koolrabisla gedaan en vanavond veel peterselie door de uien. wortel, broccoliragout met mosterd en roomkaas. Ik ga de kruiden nu nog veel meer gebruiken want ik zie ze constant. Het rijke gevoel dat hieraan verbonden is blijft.
Ik mis het tuinieren nog steeds. Al is het onmogelijk om op ons balkonnetje bessenstruiken en blijvende groentes (behalve NZ spinazie) te kweken, op deze manier wordt het toch steeds meer een mooi alternatief.

Bovenstaande schreef ik gisteren. Als lunch vandaag hadden we aardpeer met teentjes knoflook, olijfolie, peterselie en basilicum uit de oven. En bleekselderij salade met een tomatensausje en selderij erover heen gesnipperd. Met een geroosterd havermout boterhammetje erbij.

Het groentepakket kwam net:
Pompoen, kastanjechampignons, little gemsla (uitzondering in dit seizoen), bananen, taugé, zuurkool, bleekselderij, pastinaak, aardpeer, citroenen, zoete aardappels, broccoli, bietjes en winterwortels.