maandag 30 april 2018

Goed begin van de week (met fudge)

Goedemorgen lieve lezers, heeft u ook genoten van het onweer? Het was hier geen hard onweer, maar het duurde de hele nacht. Net zoals de regen. Ik hoorde het alsmaar op het balkon kletteren. Ik ervaar het altijd als een soort schoonmaak. En het ruikt daarna zo lekker.

Maandenlang heb ik alleen gedroogd fruit (en soms een drupje honing) als zoetstof gebruikt. Nu neem ik af en toe naast het beetje honing ook weer A-hornsiroop en Agave, heerlijk! Had ik net alle Agave weggegeven. :-)  Soms kies ik voor iets, ga ik er helemaal voor, maar doe dan later weer een stapje terug. En dan hoort het nog meer bij mij. 
Het goede gaat altijd hand in hand met smullen! Hier hoort ook een eenvoudig te maken overheerlijke chocolade fudge bij. Het lijkt me een goed begin van de weekTerwijl ik het recept nog niet eens beschreven heb loopt het water me alweer in de mond. 

Ik zal het bij 'recepten' zetten, maar ook hier en ik raad u aan het zo gauw mogelijk te maken. Dit moet u uzelf niet onthouden.

FUDGE
In een pannetje 1/2 beker kokosolie, 1/2 beker notenpasta**, 2 eetlepels A-hornsiroop*, ruim 1/4 beker cacao (of carob) en een snuf zout langzaam verwarmen. De olie en notenpasta moet langzaam smelten en niet gaan borrelen of zo. Goed mengen met een garde of hitte bestendige spatel. In een langwerpig, met bakpapier bekleed bakje spatelen en gladstrijken.  Er kunnen eventueel nog wat grove zoutkorrels op. Ik zou er dan geen zout doorheen doen. Het kan nu in de ijskast. Als het hard is snijd ik het in in blokjes (blokken). Door de olie wordt het niet keihard en het is op deze manier het allerlekkerst vind ik. 

*Biologische A-hornsiroop koop ik bij de COOP. 
** Amandel- of hazelnootpasta of een andere enkele nootpasta. Pindakaas kan ook, of pasta van zaden zoals zonnebloempitten, gemaakt. Bij de Action hebben ze vaak potjes Biologische gemengde notenpasta.