woensdag 18 april 2018

Voorjaarsslaatje

Wat een heerlijk weer is het, warm zelfs.
Op het balkon hadden we na de aspergesoep* als lunch een slaatje van vers geplukte paardenbloemblaadjes. Jong groen, zo mineraal- en vitaminerijk! Ik zal het recept straks plaatsen. Het is van Johanna Budwig, met uiteraard soms een eigen touch. Bijvoorbeeld wat andere kruiden erdoor en madeliefjes erop. Maar op zich, zoals al haar recepten is dit van zichzelf helemaal goed.








* Ik schreef geloof ik dat een lezeres me liet weten dat asperges heel goed zijn voor Henks blaas. Vorig jaar hebben we ze al veel gegeten, maar dit jaar dus nog meer.  Alle groentes en kruiden die vochtafdrijvend zijn gebruik ik ook extra. Regelmatig bleekselderij, knolselderij, tomaten, komkommer, peterselie, paardenbloembladeren (de wortels gebruik ik om thee van te maken) en brandnetels. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat ananas ook goed is. Het zal ook niet voor niets zijn dat hij daar zo'n zin in heeft. Als je afgestemd bent geeft je lichaam alles aan. 
En als er geen medicijnen tussen zitten. Het kan nog, maar het wordt er wel moeilijker door. Net zoals antidepressiva het moeilijker maken om bij bepaalde gevoelens te komen. Geef mij maar een wereld zoveel mogelijk zonder medicijnen (in noodgevallen is het goed dat ze er zijn!), dicht bij de natuur. Om hier echt verandering in te krijgen moet er heel veel gebeuren, maar erover denken en er zelf zoveel mogelijk naar leven is fijn!
Zeker op zo'n stralende lentedag.