zaterdag 28 april 2018

Binnenkort weer budgetteren

Alsnog een heel fijn weekend gewenst!

De auto is (bij de fijnste garage van de wereld!) gelukkig weer door de APK heen. Als hij afgekeurd zou worden hadden we geen auto meer en een nieuwe tweedehands kopen zou niet gaan.

Na de maand januari die we zuinig hebben doorgebracht ging het daarna weer heel anders.
Vanaf 1 juni of 1 juli beginnen we opnieuw. Nog gauw van alles aangeschaft en het maandgeld is zo ongeveer op en de nieuwe maand is nog niet eens begonnen. Hindert niet. Er komt van mij van het telefoonwerk elke week gelukkig iets, maar verder is het natuurlijk niet veel, maar op zich genoeg! Wel heerlijk om eindelijk weer heel zuinig te gaan doen. En ik moet toch voor een beetje pensioen sparen, ik heb niets! O ja, €760 per jaar. :-) Naast alle voorraad, boeken en meer hebben we ook een kastenset voor de badkamer gekocht. Bij de Aldi en dus een fractie van wat het op de meeste andere plekken kost. Natuurlijk weer van heel goede kwaliteit (nooit, echt nooit iets anders meegemaakt) en het was niet te tillen. Een aardige Aldiman heeft alles in de auto gelegd.
Ik las juist kortgeleden dat je vooral zo min mogelijk kasten moet hebben zodat je zo min mogelijk spullen hebt, maar wat wilden we graag opbergruimte. We zijn er heel blij mee!

Het balkon is zo goed als klaar. Sommige kruiden komen vanzelf weer op en ik heb nog het een en ander gezaaid, zoals het driekleurig viooltje, mooi en eetbaar, goudsbloemen, citroenmelisse (hoe kwam het dat ik het opeens niet meer had, dat gebeurt nooit) gele tomaatjes en verschillende pepers.

Een paar dagen geleden stond ik onder deze bloesem en ik vind de combinatie van blauwe lucht en roze bloesem zo mooi. Ik verdween erin.