dinsdag 16 juni 2020

Kapot en nieuw

We hebben de afgelopen tijd veel geld uitgegeven. Het moest, spullen waren kapot, al vond Henk dat het strijken nog best ging met het strijkijzer, waarvan hieronder een foto :-).
Veel voorraad aangevuld en ook een en ander aangeschaft wat iets toevoegt, zoals een diepe bak met rek, op het balkon, voor fruit! U weet hoe erg ik een tuintje mis, maar ons kleine balkon wordt steeds meer een groene oase en we vinden het nu nog fijner om er te zijn. In de diepe bak heb ik een braam, bosbes en framboos geplant. Over de bosbes twijfel ik want die heeft zure grond nodig. Ik hoop dat het gaat lukken, bessen zijn zo gezond en zo lekker (alle fruit). Als het niet gaat komt er een kruisbes. Eronder ga ik denk ik pluksla zaaien. Het heeft trouwens heel wat voeten in de aarde gehad, voordat die bak er was en zo ook het kastje eronder. Het was eigenlijk te zwaar. Een wonder dat bak en kastje 90 cm zijn en op de millimeter passen.
We zijn sowieso met van alles bezig. We hebben een kleine extra diepvries (ik herinner me dat de bezorger vijf jaar geleden zei dat hij nog nooit zo'n klein apparaat ergens gebracht heeft) maar die stond op een plek waar ik heel moeilijk bij kon. Nu zit hij na veel gedoe (spullen moesten ergens anders worden opgeborgen, draaischijven moesten eruit, elektriciteit erin) in een keukenkastje, naast de grote diepvries. De allerbeste plek. Ik ben er zo blij mee!!!!
Henk en ik vullen elkaar, ook wat dit soort praktische zaken, met al onze beperkingen, goed aan en uiteindelijk lukt het allemaal.

15 augustus is de jaarlijkse nieuwe start, maar nu ook 1 juli. Niet alleen qua zuinig doen, ook wil ik in de vensterbank bijvoorbeeld veel meer kweken en vooral gebruikte groentes opnieuw laten groeien.Het gat rechts is nog veel groter dan het nu lijkt. Ik trok het strijkijzer ooit mee toen ik de telefoon pakte. We hebben alles van de telefoon in de inloopkast, waar ook de wasmachine, magnetron, droogoventje en heel veel meer staat en het strijkijzer stond af te koelen op een andere plek dus zwiep, op de grond.