zondag 22 november 2020

Symtoombestrijding

Vanmorgen vroeg genoten we weer van de nu gelukkig frissere lucht, de paddestoelen en de stilte. Een hollend meisje kwamen we tegen, verder niemand. Zoveel mogelijk schone lucht inademen en zo min mogelijk mensen zien blijft denk ik het beste wat we nu kunnen doen. Het is een uitzondering dat we morgen bij een letterlijk en figuurlijk oude vriend op bezoek gaan. Hij is erg ziek.

Na een nieuwe persconferentie, met grote bewondering voor premier Rutte, ben ik zo verbaasd dat het nooit over oorzaken gaat (geldt voor veel meer) maar alleen over symptoombestrijding zoals vaccinatie, medicijnen, regels. Er was een zinnetje over bewegen maar niet over voeding en niet over ons gedrag ten aanzien van de aarde. Het zal ingrijpend moeten veranderen en iedereen kan eraan bijdragen. De prachtige aarde waar we zomaar gebruik van mogen maken. We zouden alles moeten doen om niet af te breken maar om schoonheid op elke denkbare manier toe te voegen.

Later: Henk las voor dat gemeentes weer gif mogen gebruiken voor het bestrijden van onkruid omdat het goedkoper is. Hier zijn geen woorden voor.