dinsdag 13 maart 2018

Beetje verslaafd en waar kopen?

We beginnen 's morgens altijd met een Budwigcrème-ontbijtje. Behalve op zondag. Dan ontbijten we met zelfgebakken glutenvrij brood en - crackers of - broodjes. We genieten elke week heel erg van dat moment, met het lekkere brood en de krant. Henk verheugt zich er op zaterdagavond altijd al op, Maar oooh wat miste ik daarna de crème ... Dus ik heb het tussen de middag als lunch gemaakt, ik hield het gewoon niet meer. Dit is toch een beetje verslavingsgedrag. :-) We vinden het gewoon zo heerlijk! 
Waar koop ik alles voor de Budwigmethode? Eerst kocht ik de lijnzaadolie bij Beterbio, of gewoon bij de COOP, kleine flesjes, 250ml. Tegenwoordig per 6 (500 ml) online bij Ekoplaza. 
Ik koop sowieso het meeste in bulk, dat scheelt. Maar dat ik het gewoon bij de supermarkt kan krijgen vind ik wel heel fijn en na de Aldi is de COOP onze favoriet. De manager ervan vertelde me gisteren dat Boer Giel (een van de biologische leveranciers) uitbreiding krijgt. Zo fijn want ik krijg op vrijdag de bestelling van Beterbio en dan ga ik door de week naar de COOP voor de zalige biologische appels en extra groente.

Bijna alle superfoods en noten koop ik online, al is bijvoorbeeld lijnzaad en andere zaden in alle grote supermarkten te krijgen. De laatste keer dat we bij de Aldi waren kochten we alles biologisch. En dat is ook wat ik in principe echt alleen nog maar wil, op een heel enkele uitzondering na. Mijn boodschappenbriefje zag er als volgt uit:
En tja, toen kon ik de bon niet meer vinden. Ik ga nog even zoeken.
Biologische magere kwark is naast de lijnzaadolie het belangrijkst van de crème en we nemen dus heel wat af bij de Aldi.
De Aldi in Assen is trouwens vernieuwd en het is er zo mooi!!!! Het heeft nu een heel luxe uitstraling. Wie had dat gedacht 25 jaar geleden? AH is wat basisproducten goedkoper, maar het blijft onze lievelingswinkel! Vooral vanwege de kwaliteit, die op 1 staat.
Ik dwaal af, maar dat komt door die mooie nieuwe winkel, waar we echt van onder de indruk waren. Ik heb alle vertrouwen in Mama Nature van de Aldi. Als ik voel hoe hard de schaal van de eieren is... Die is net zo hard als de schaal van de eieren van de kippen die we zelf hadden. Dat zegt alles en ik vind het de lekkerste eieren. 
Dit is de kwark. 



Er zijn genoeg alternatieven als u geen zuivel neemt. Ik weet alleen niet of de werking van de Budwigcrème dan hetzelfde is, al zag ik een arts plantaardige kwark gebruiken.
https://www.youtube.com/watch?v=A19Q3GiZm5M

En dit is de link van een deel van de Mama Nature producten.
https://www.aldi.nl/onze-producten/aldi-merken/mama-nature.html


Het fruit voor door en/of op de crème komt van Beter Bio en de COOP.

Ik ben nog niet toegekomen aan de ontbijtjes bij 'recepten'. Komt binnenkort. Wel heb ik het quinoabrood net geplaatst. Die van 2 ingrediënten en met chiazaad. Ik kreeg hier een vraag over en ook over de vroegere weekmenu's. En de schrijfster heeft gelijk want op een paar uitzonderingen na zijn ze niet terug te vinden terwijl ik er wel naar refereer. Hoe lang heb ik ze wel niet gemaakt? Ik weet nog dat ik me schuldig voelde, toen ik besloot het weekmenu niet meer elke week te plaatsen. Ik weet hoe leuk en handig u het vond. Dit is zoooo raar. Ik ga er nog naar op zoek maar of ik nog iets terug vind of niet, ik heb beloofd dat ik ze weer af en toe zal gaan plaatsen. 
Tot slot, voor nu, het quinoa platte brood kan in plaats van met quinoa ook met boekweit korrels gemaakt worden en ik denk eigenlijk met veel meer graansoorten en met peulvruchten misschien ook wel.
Een paar dagen geleden maakte ik trouwens heerlijk kikkererwtenbrood.

-----   --------------   ---------------   -----------------   ------------------   ---------------   ------------   ------

ps
Ik zag in de boekwinkel allerlei 'boeken' en sjablonen voor een Bulletjournal. Ik schreef net aan iemand dat er van alles op me wacht. Toch wil ik dit graag doen. We zouden 14 februari beginnen, maar door Henks 'project' is dat toen niet doorgegaan. Het lege boek wacht ook geduldig, om opgepakt te worden en vervolgens te worden volgeschreven, volgeplakt, volgetekend en wat niet al.