maandag 19 november 2018

Vervuld

Het was eenvoudig om in Utrecht  - elke dag - intensief bezig te zijn (ook werkmatig) met de diepste zin van het leven. Waarom zijn we hier, wat is onze taak in het leven, wat moeten we uitwerken enz. enz. Gesprekken, begeleiding, - onverwachte - ontmoetingen, cursussen, lezingen.
Hier is het wat lastiger, terwijl het toch uiteindelijk het enige is ... Naast op andere manieren bewust leven. 
Hier waren en zijn andere aspecten die maakten dat we hier kwamen wonen. We zijn er elke dag dankbaar voor. 
Er gebeurt hier ook wel het een en ander, maar we lopen er niet even naartoe.
Gelukkig ontmoeten we nu gelijkgestemde mensen en dat geeft zoveel energie. Omdat het over de essentie gaat bouw je snel iets op.  
Mede door de bijeenkomsten waar we de afgelopen tijd naartoe gingen waren we het weekend in Haarlem. Niet alleen daarvoor, ook voor Leonardo Da Vinci. Er is een tentoonstelling over hem in het Teylersmuseum. Het is noodzakelijk om toegangsbewijzen on-line te bestellen. Als we iets niet prettig vinden is het wel een vol museum, maar het was nog net te doen en je bent er allemaal voor hetzelfde. Dat maakt veel uit. Iedereen fluisterde en schuifelde. Er was harmonie. Blijft dat we het liefst samen in een museum zijn. :-)
Naast Da Vinci en een paar tijdgenoten (ik ga zo even op zoek naar iets) waren we lang in de zaal met de vaste collectie schilderijen. Wat is het toch, dat iets, een beeld, een lichtval, een sfeer je naar binnen zuigt? Er hing een zomer en winterschilderij van Koekkoek. Verstillend mooi. Als u ooit in Kleve bent raad ik van harte het Barend Cornelis Koekkoekshuis aan.
Vervuld kwamen we vandaag weer thuis.


Wat er in het echt gebeurt, gebeurt veel minder met een afbeelding, qua sfeer en diepte. (letterlijk en figuurlijk)  maar mooi blijft het. 


Winterlandschap