zondag 28 juli 2019

Extreme hitte

Vroeger was 27 graden erg warm, 30 graden was extreem en uitzonderlijk. En nu werd het meer dan 40 graden. In Deelen was het meer dan 41 graden, maar dat klopte volgens deskundigen niet want twee graden stijging in 10 minuten kon niet. Dat kan wel, hier gebeurde dat ook! Ik weet niet meer of het van 31 naar 33 graden was of van 32 naar 34 graden, maar in 10 minuten steeg de temperatuur twee graden. Ik was verbaasd dat het mogelijk was. Het weerstationnetje is erg leuk en ook handig want zolang we zien dat het buiten nog iets koeler is dan binnen houden we raam en deur en open. Anders gaat alles dicht en het gordijn ook. Het zonnescherm gaat 's morgens vroeg al naar beneden.
Wandelen deden we de afgelopen week maar 1x per dag, meestal vroeg, rond half acht. 
Ik zat in de koelte van de ventilator en zo ging het prima. 

Salades, koele drankjes en vooral veel fruit. 1x was ik zo dom om iets warms te maken en dat was niet prettig. 
Ik maakte veel gerechten voor twee dagen zodat ik zo kort mogelijk in de keuken stond. 

Wat ik heerlijk vind is 's avonds koud douchen, de warmte van de dag afspoelen en daarna bijna niet afdrogen. Dit is heel goed om af te koelen.