woensdag 28 augustus 2019

Onze dag

We hadden onze dag! Na een feestelijk ontbijtje en een heerlijk bibliotheekbezoek gingen we naar kunstcafé Schurer in Warenhuis van der Veen. https://www.kunstplazaschurer.com/kunstcafe
Een heel mooi warenhuis dat al vanaf 1897 bestaat. Antje Oldenburger en Bareld van der Veen vestigde er een manufacturenzaak Er werden steeds meer panden bijgekocht. Het beslaat 17.500 M2. Dit is het grootste warenhuis na de Bijenkorf in Amsterdam. Er zijn allerlei verschillende winkels; delicatessen, hobbyzaak, kleding, licht enz. Op de woonetage bevindt zich galerie DSG. De programmering wordt verzorgd door de Drentse schildergemeenschap. Veel vormgevers, kunstenaars en kunstcollectieven hebben hier geëxposeerd.
Wij zaten boven en keken vanuit heerlijke stoelen uit op de 'skyline' van Assen. In dit café ben je omringd door kunst. Kunst aan de muur en op de grond en er zijn allerlei kunsttijdschriften. Ook is er een prachtige galerie. Ik vond de verschillende stijlen verrassend. Er is voor iedereen dus iets wat aanspreekt. Wij vonden veel mooi. We hebben een beetje echte kunst (hadden we maar meer muren!). Mochten we eens een prijs winnen dan maken we zeker ruimte voor misschien wel een groot schilderij. We weten trouwens niets van de prijzen. (Ik heb een grote uitgave gedaan die ik aan mezelf terug moet betalen. Ik zal hier binnenkort iets of veel over schrijven). Er kan trouwens ook kunst geleend worden!
Ik las daar ook in het tijdschrift  'Kunst aan de Vaart'. https://kunstaandevaart.nl


Wat wordt er toch veel moois georganiseerd in deze conterijen.
Tussen de verschillende schitterende huizen en vanaf de balkons zal muziek zijn.
We genoten niet alleen van de kunst, we kwamen voor feestelijke koffie. Een zelfgemaakt stukje chocolade en warme appeltaart door de vrouw van Johan Schurer gemaakt. Koffie van bonen. Echt ... we gaven het alledrie een 10! Ik ben niet van de punten en competitie, maar in dit geval ...
Het was een heel bijzonder moment dat we niet zullen vergeten. Ze hebben trouwens ook allerlei broodjes met namen van schilders. Daar ben ik ook benieuwd naar. Onze ervaring is, als het een lekker en goed is, is het ander dat ook. We komen dus zeker terug.