zaterdag 21 december 2019

Goedkoop kerstdiner en meer

Voor wie nog op zoek is naar een goedkoop, veganistisch kerstdiner is hier een filmpje van 'Happy Pear'. Tweelingbroers die altijd de heerlijkste, betaalbare en gezonde maaltijden bereiden. 
https://www.youtube.com/watch?v=I5Ff1mYT980
Nog een soepje en een lekker toetje en klaar. Er zit veel groente bij en u kunt natuurlijk voor een of twee groentes kiezen, maar ik maak meestal ook veel soorten groente en fruit klaar. Bijvoorbeeld rode kool met appeltjes, spruitjes of witlof, stoofpeertjes. Heel traditioneel, net als aardappelpuree uit de oven. Erbij bijvoorbeeld een plantaardige schnitzel. Deze 'Wellington' lijkt me ook heerlijk.

Als u het leuk vindt om een iets ingewikkelder gerecht te maken, niet veganistisch maar vegetarisch 'nutroast' van Jamie die ik geweldig blijf vinden, altijd inspirerend. Dit ga ik zeker eens maken.

https://www.youtube.com/watch?v=llv-Jutv7zs

Het is ook leuk om allemaal hapjes te maken. Veel kan van tevoren worden gemaakt of voorbereid, zodat het alleen nog even in de oven moet. Voor een soepje en hapjes:
https://www.debeterewereld.nl/eten-drinken/vegetarische-kerst-special/

Toetjes

Ik heb wel eens over zelfgemaakt banaanijs geschreven. Gezond en we zijn er dol op. Rijpe bananen pureren en dan in de ijsmachine doen. Of, zoals hier, in de zomer, banaan laten bevriezen en daarna in de blender of met de staafmixer pureren, zoals hier. Ik doe er meestal een beetje vanille door. 
Banaanijs dessert In een glaasje, zoals hier, of met warme peer met walnoten of gevulde appel met spijs of noten en rozijnen uit de oven, of overgoten met chocoladesaus of vruchtencompote, warm of koud. Diepvriesfruit of gedroogd fruit, bijvoorbeeld tutti frutti, geweekt en zachtjes gekookt met winterse specerijen en gember, heerlijk.

Heel wat anders maar leuk; een soort kitkat van chocolade met stroopwafels. Een lekker zoet kerstreepje lijkt me. Ik zou wel bakpapier onderin de schaal leggen. Ik snap niet hoe ze dit eruit heeft gekregen.