maandag 20 juli 2020

Muffins van wat op moest, in een kwartier voorbereid

Ik had vanmorgen deze snelle muffins gemaakt. Na een kwartiertje stonden ze in de oven.
De courgette (het werden 2 volle bekers) moest op en vooral de bananen moesten op, die waren bijna vloeibaar. Voor dit recept prima. Het recept kan hartig gemaakt worden door ipv iets zoets plantaardige melk of water te gebruiken en er kruiden door te doen. Door de banaan was het zoet maar ik deed er een beetje pindakaas op. Ik hou erg van de combinatie zoet hartig. 
De wortels moesten ook hoognodig gebruikt worden. Ik denk dat deze al zeker een maand in de koelkast lagen. De manier van bewaren (doosje met keukenpapier ertussen) maakt dat ze heel lang houdbaar zijn. Het is een standaard groente, ik heb het altijd. 

Ik maakte een soepje van de wortels; een grote knoflookteen, water en groentebouillon poeder. Op het laatst versgemalen peper erdoor. Een snelle, goedkope, vullende lunch.


2 bekers havermoutmeel of 1 beker meel* en 1 beker havermout (deed ik), 2 thl wijnsteenpoeder of de helft zuiveringszout (er moet dan een scheutje citroensap of azijn bij), 2/3 beker zoet en dit kan geprakte banaan zijn maar ook een siroop. Alles goed door elkaar roeren. Ruim 1 1/2 beker geraspte courgette toevoegen (ik deed nu 2, omdat ze op moesten). 
Dit is de basis en ik bak het een half uur op 190 graden en laat het dan ook nog een half uur in de dichte oven staan.
Een handje noten, zaden of rozijnen erdoor is lekker.

*Het kan kant en klaar gekocht worden, maar ik maal havermout altijd om havermoutmeel te krijgen.