zondag 31 oktober 2021

Wintertijd en bosui

Heerlijk, wintertijd. Dit voelt weer als normaal, organisch. Vanmiddag de klok pas achteruit gezet en dat was een cadeautje. Al is de temperatuur extreem zacht, we wandelen door de herfstbladeren en genieten van alle kleuren. De herfsttafel wordt steeds voller. Er zijn nog een paar bladeren aan het drogen dus een foto moet nog even wachten.

Ik heb nu op 5 plekken bosui. Mocht u de bezuinigingsweken gaan doen, dan is bosui een van de groentes die ik zeer aanraad. Altijd maar blijven knippen. Ik ben verrast dat in de linker die buiten staat vertakkingen, of hoe noem je dat, komen, dat heb ik niet eerder meegemaakt, wat leuk. Er zit zoveel goeds in. Het bevat vezels, vitamine A, B6, C, K, foliumzuur, kalium, ijzer calcium, chroom, molybdeen (hier heb ik nog nooit van gehoord, maar  zit in enzymen die nodig zijn voor de opbouw en afbraak van eiwitten). en mangaan.