dinsdag 2 november 2021

Assortimenten

Er staan geen wortels bij de goedkope boodschappenlijst maar ik zou niet zonder 'kunnen'.
Ik heb altijd biologische wortels, echt altijd. Ik bewaar ze in de ijskast in een doos met keukenpapier.
Wortels, uien, knoflook, gember, bosui; het vaste assortiment groente. Aardappelen ook, in mindere mate, maar we hebben ze bijna altijd op maandag. Wortel hebben we een paar keer in de week. Gestoomd, gebakken en geraspt voor in wraps en als slaatje met een beetje chilisausbij de frieten op vrijdag. Gember, ui en knoflook gebruiken we bijna elke dag.
Perssinaasappelen, biologische aooels, biologische bananen; het vaste assortiment fruit
Kruiden en specerijen ook bijna elke dag. De meeste kruiden zijn vers* en de vaste specerijen als knoflook, ui, kerrie en paprikapoeder koop ik per kilo. :-)

*Ik heb gedroogde Italiaanse kruiden en zelfgedroogde pepermunt. De salie deed het even goed, maar daarna niet meer, zo jammer. Volgend jaar weer een poging.