donderdag 21 oktober 2021

Platte peterselie, bezuinigen en koekjes

We liepen vanmorgen, het was nog donker, in wind en harde regen. Ondanks de paraplu waren we nat. We hebben allebei nu een gekke (mijne is gekker) maar droge broek aan. 

Ik schreef laatst over de blijvend groeiende en bloeiende platte peterselie. Sommige dingen kunnen me zo'n rijk gevoel geven. Dit bijvoorbeeld, altijd een smaakmaker, altijd vitamines en mineralen. Dit geldt ook voor de lente-ui, die ik in verschillende bakken, zowel buiten als binnen heb gezet. En er staat ook nog iets in een glas water in de keuken. Zo had ik laatst spaghetti met gebakken lente-ui en veel knoflook in een soja-tomaatsausje gemaakt. Heerlijk en door de grote hoeveelheid lente-ui gezonder. Verder heb ik nog veel (ook altijd aanwezig) groene selderij en rozemarijn. Nu ook nog citroenmelisse en pepermunt, maar dat gaat op een gegeven moment verdwijnen denk ik. Nu, als ik er 's avonds lekkere thee van maak, waar ik ontspannen en gaperig (nu ook) van word ben ik me zo bewust van de rijkdom en het kost niets! 


We hebben de afgelopen tijd veel uitgegeven, voor in onze situatie. Het uitstapje in augustus, de bezorgboodschappen enz. Dat moet nu weer anders want we konden niet eens sparen en dat is noodzakelijk. Nu dus twee maanden zo zuinig mogelijk. Eind december net zoals in juni, maar wel wat minder, de grote houdbare gezonde producten. Ik vind het ook extra leuk om het nu te doen omdat de komende periode voor veel mensen duur is. Het is een vraag die altijd terugkomt, goedkoop leven, op een mooie en vervullende manier. Binnenkort.

Op dit moment drinken we onze cichorino met een volkoren Mcvities koekje. Dit waren de lievelingskoekjes van Peter R. de Vries. De gemberkoekjes van dit merk vind ik nog lekkerder, maar misschien ook omdat we nooit gekochte koekjes hebben (hadden) genieten we hier ook erg van. En het brengt me bij hem. Dat doen plekken, geuren, gerechten en dus koekjes, het legt contact. Als ik de troostspaghetti (boek) maak, of een andere spaghetti met soepgroente, moeders spaghetti, of moeders cannelloni, dan is vroeger heel dichtbij.