woensdag 2 november 2016

Nieuw-Zeeland!

Ik ben verliefd op Nieuw-Zeeland! Mijn peettante woonde er en mijn moeder ging er naar toe, maar ik was toen nog klein. Nu zien we het aan een stuk, terwijl we er niet naar zoeken, wonderlijk. Het begin weet ik niet meer, maar daarna hebben we de serie Top of the lake gezien, van Jane Campion, op Netflix. Ze maakte ook The Piano. Je ziet veel van het landschap, het is spannendm humorvol, soms ontroerend, geweldige serie! Het is zo ,ooi in Nieuw-Zeeland. Er wordt veel aan permacultuur gedaan en wat word ik er toch gelukkig van. Als iedereen zo zou leven had de hele wereld te eten en was er geen oorlog. Een holistische manier van met jezelf en de aarde omgaan. Volgens mij uiteindelijk de enige manier om te kunnen overleven en gelukkig te zijn. Er is een serie (er zullen er veel meer zijn) over en ik plaats hier niet het eerste deel, maar omdat dit zo''n klein huisje is met hartverwarmende mensen is dit het begin. Deel een is from finance to farmer en je ziet hoe deze man voor de meest heerlijke tuinmaaltijden zorgt. Wat een paradijs!

https://www.youtube.com/watch?v=CsA4nHsynS0#t=181.843308


En het is vandaag Allerzielen, dus we hebben een kaarsje gebrand voor dierbare over-ledenen en voor de mensen die we niet kennen.
Ik kwam dit fragment tegen:
Allerzielen
Erg koud voor de tweede november
gevroren dat heeft niet gedaan
als een waas ligt de mist op de velden dat geeft er zo een doodskleurken aan
Thérèse Flamand


Afbeeldingsresultaat voor kaars