vrijdag 25 november 2016

De laatste €25 week


Ik heb het pakket deze week afbesteld. Er was nog €17.40, tot donderdag. Vorige week had ik wat meer uitgegeven.
De boodschappen:
Broccoli €1,04
Spitskool €1,19
Grote zak spinazie €2,69
Goudreinetten €2,14
2 netjes mandarijnen €1,99
Appels (Willem en Drees) €2,99
2 pecan 'broodjes' 1,10
Eieren €2,50
2 pakken yoghurt €2,14

Totaal €17.78

De 30 cent vergaf ik mezelf. :-)
Ik heb wat verse groente betreft nog een knolselderij, aardappelen, zoete aardappelen, wortels, een prei, uien, knoflook. En o ja, zuurkool want het liep anders de afgelopen week omdat ik een enorme halve pompoen kreeg, waar we 5x van aten/ eten. 2x soep, drie in de pan en voor 2x geroosterd in de oven. De eerste keer is geweest en op de geroosterde pompoen kwam pastinaaksaus met kaas. Wat was dat lekker. Gare pastinaak gepureerd met een beetje plantaardige melk en restjes kaas uit de diepvries. Gisteren las lunch de soep met linzenpastinaakbrood.Ik hou het op deze site graag eenvoudig, dus het recept ervan laat ik achterwege. Veel ingrediënten, veel werk, maar af en toe maak ik het.

De spinazie is voor smoothies, van de grote spitskool maak ik 'bami', van de broccoli maak ik een quiche en de appels gebruik ik voor appelmoes die bij pittige bruine bonen komen. Er staan kikkerertwen in de week waar ik met de knolselderij en prei de weekendsoep van maak. Van de rest van de goudreinetten maak ik appeltaart.

Ik ben tevreden over hoe deze maand gegaan is. We hebben nergens gebrek aan gehad. Als het een er niet is gewoon iets anders. Die week in januari gaat natuurlijk een stuk moeilijker worden.
Zijn er mensen die het leuk vinden om mee te doen? Dus per dag leven van €1,40 zonder voorraad te gebruiken? Alleen kruiden en zout. Ik schreef eerst specerijen, maar het hangt van het land waar je woont af of je die hebt en hoe betaalbaar dat is. Toch maar niet dus en dat maakt het beslist moeilijker. Maar ... hoe minder kan, hoe creatiever ik moet zijn en u weet, ik hou van uitdagingen!

Belangrijk om van elke dag de maaltijden op te schrijven. Behalve goedkoop, zo gezond mogelijk en beperkt gevarieerd. En op misschien een enkele groente na voordat de week begint de boodschappen te doen. Het zorgt voor rust, als alles duidelijk is.
Mochten er mensen zijn die mee gaan doen in de week van 2 t.m 8 januari en dit willen delen, ik hoor het graag. En vooral in die week hoe het gaat en wat u maakt. Ik zal het dan met of zonder naam, wat u wilt, hier plaatsen. Het kan voor iedereen een inspiratie zijn.