vrijdag 18 november 2016

Wat doe ik met het groente en fruit deze week?


(Ik heb van 'Take this waltz' een andere versie geplaatst. Bij de vorige zat te veel ruis)Bij zaterdag staat boekweitbrood, maar het is een zoet brood en het zoet komt van bananen. Ik heb het recept dan ook bij bananen gezet. Voor mensen die glutenvrij eten is dit een aanrader! Ik had een goedkoper pakket samengesteld want ik moest onder €25 blijven en de lijnzaad was op, wat nooit voorkomt. Met 750 gram kan ik voorlopig vooruit. Belachelijk om tomaten te bestellen, maar we hadden zo'n zin in een kopje tomatensoep. Maar ik heb me een beetje vergist in het gewicht. Er komen gestoofde uien, een paprika en een blikje tomatenpuree bij. En groentebouillon en verse kruiden. Dan kan ik er toch soep voor twee keer van maken. Veel wortels (deze zijn zooo lekker!), veel uien, knoflook.
Behalve de droge voorraad zijn er wat verse groente/fruit betreft aardappelen, zuurkool, andijvie, perssinaasappels, grapefruits en appels. We komen niets tekort. En het is alvast een oefening voor het serieuze werk in januari. En na die echt op creativiteit beroep moeten doen week ga ik proberen om zoals deze maand weinig uit te geven. We hebben alles (nou ja, niet alles, maar wel veel) wat ons hartje begeert.

Trostomaten               
Alfalfa                                      
Knolselderij                            
Paprika zoet zakje           
Zoete bataat oranje       
Knoflook                   
Prei 500 gr                              
Wortels winterpeen     
Uien gewoon           
BioNut lijnzaad heel 750g    
Banaan                    
Totaal € 22,09





Weer eens een weekmenu en ook de lunches.

Maandag:
Pastinaak-linzenbrood met alfalfa
Gebakken prei, zoete aardappel, wortel, zelfgemaakte paprikapoeder en peterselie erover
*hangop met walnoten en agavesiroop

Dinsdag:
Speltpannenkoeken (zoals elke dinsdag) met pindakaas, chilisaus en geraspte wortel en een met appelstroop en banaan
Zuurkoolstamppot met ui en rode paprika (voor 2x diner en 1x lunch)
*kokos-chocolaatje bij de koffie

Woensdag:
Havermout met prei, sojasaus, knoflook (Heerlijk verwarmend. Ook voor vrijdag)
Knolselderij met gesmolten kaas en alfalfa / quinoa

Donderdag:
Zuurkoolstamppot met jus / appelmoes
*banaan

Vrijdag:
Hartige havermout
Wekelijkse frieten met wortel-appelsla
*biogarde met gewelde abrikozen en kaneel

Zaterdag:
Stamppot op de boterham met klontje boter (ik hoop dat het koud is)
Tomatensoep (helft nu, helft voor lunch morgen, evenals de cake)
*Boekweitbrood met gedroogde pruimen

Zondag:
Bouillon met selderij van het balkon
Uientaart 
*sinaasappelcompote met een gembersausje en krenten