zondag 8 september 2019

Onze dagelijkse koekjes

Om meteen de daad bij het woord te voegen een recept:

Kokosamandelkoekjes
1 beker amandelmeel
1 beker geraspte kokos
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
kaneel
snuf zout
1/2 beker water of plantaardige melk.

Alles door elkaar roeren. Verspreiden op een met bakpapier bekleed bakblik.
Met een spatel of de achterkant van een mes in vierkantjes of rechthoeken verdelen.
Ruim een half uur bakken op 180 graden. In de oven laten staan totdat de oven helemaal is afgekoeld. Dat ze lang in de oven staan is essentieel, dan worden ze het meest knapperig. Ik doe er een paar in een doosje en de rest in de diepvries.
Er kan een amandel op en/of er kan gedroogd fruit in stukjes door, maar als ik snel koekjes wil maak ik dit basisrecept. Het kan zijn dat ik koekjes met gedroogd fruit eerder geplaatst heb. Ik heb ze lang met stukjes abrikoos en kokosolie gemaakt. Ik kwam erachter dat kokosolie helemaal niet nodig is. Op deze manier zijn ze heerlijk. We hebben er elke dag een, bij de cichorino.