maandag 27 april 2020

Koningsdag

Goedemorgen allemaal, op deze stralende Koningsdag in afwijkende omstandigheden. Na een vroege wandeling (als, vind ik, de dag op zijn mooist is, de geur het lekkerst en het gezang van de vogels het meest uitbundig). Het begin van een oranje dag.  Budwigcrème met sinaasappel(!) en moerbeien. Zag alleen nu pas dat er een fliebeltje sinaasappel op het linker kommetje zit. Nou ja, ook oranje.


Zon!


Rauwe wortel-sinaasappeltaart met cashewglazuur
De kleur van de foto wordt bepaald door het zonnescherm
Alles heeft een oranje roze gloed. Ik kan hem niet opnieuw maken.
Het is op.


Dit kregen we vanmorgen, oranje kalanchoe, waar ik kort geleden over schreef, zo liefWe hebben een rustige dag. Heerlijk op het balkon gelezen (kom ik morgen op terug). Net onze tweede wandeling gemaakt. Op een dag na is het al weken achter elkaar zalig weer. En vandaag is het echt Koningsdagweer. 

Borreltijd! Verse sinaasappelsap met een scheutje Gin (iets vergelijkbaars, van de Aldi). We drinken alleen in het weekend een glaasje alcohol, en ... op feestdagen. En het toetje is helemaal niet oranje! Banaanijs, consistentie van softijs en ik had nog frambozen in de vriezer. Een frambozencoulis gemaakt en een paar hele erbij. Puur fruit dus een gezond toetje. Moest ook na de spaghetti. De troostspaghetti uit mijn boek, al is deze tomatensaus glutenvrij.