dinsdag 21 april 2020

Meer met minder

Ik vind, al is het maar 1x in de week, boodschappen doen nu niet leuk. Mede daarom doe ik zoveel mogelijk met wat ik heb. Wat voeding betreft, maar ook bijvoorbeeld met planten. Kalachoe, dat plantje met kleine bloemetjes, in felle kleuren vind ik altijd leuk. Het fleurt een saai plekje heel goed op. Maar als hij uitgebloeid was kon ik er verder niet zoveel mee. Nu wel! Het is natuurlijk ook zonde en schandalig om een plantje weg te gooien terwijl hij niet dood is. En wat zo mooi is, hij kan uiteraard weer opnieuw gaan bloeien. Wilder, uitbundiger, mooier. Ik ga er voortaan anders mee om en geef hem de aandacht die hij verdient, net zoals ik dat met kruiden enz. doe. Er staan er nog twee in de vensterbank en ik hoop dat die net zo zullen gaan bloeien. Dit geeft al veel voldoening. Ik zal binnenkort ook een foto van de Christusdoorn maken. Al wekenlang staat hij te bloeien. 
Ik heb op drie plekken planten. In de gang, in de woonkamer en in de slaapkamer. De slaapkamer gebruik ik voornamelijk als 'kraamkamer'. om planten weer in groei en bloei te krijgen Herstellingsoord is misschien een betere benaming. In ieder geval wat een beetje of erg verpieterd is gaat daar naartoe en dat doet de plant in bijna alle gevallen goed. 
Wat ik verder op dit moment doe is dat ik kontjes van groente in water zet. Met lente-uitjes doe ik dit altijd, die gebruik ik dan nog weken. Als ik het nog beter zou doen zou ik nooit meer lente-uitjes hoeven kopen. Ik heb nu een stukje ui en wortel met de onderkant in het water gezet. Ik ververs af en toe het water en zorg vooral dat hij niet droog komt te staan. Ik wacht het af en ben benieuwd.