zondag 5 april 2020

Kruiden 1

De selderij doet het en blijft het doen. Als het -10 was geweest natuurlijk niet, maar dat was het niet. Hij doet het al zeker drie jaar fantastisch. Een kruid dat goed is voor me, met zijn vochtafdrijvend werking. Ik zal hier steeds een kruid plaatsen en vertellen hoe het ermee gaat. 
Net schreef ik een ps bij eergisteren toen ik foei mijn afspraak niet was nagekomen. Het ging per ongeluk maar toch vind ik zoiets vervelend. Ik moet dus niet te veel toezeggen. Aan de andere kant is het leuk plannen te maken en me erop te verheugen en u daarin te laten delen. Juist dat.  
Vandaag dus als eerste de trouwe selderij. Voor soepen, pastasauzen of pastaschotels (zie mijn recept in het boek met volkoren of speltmacaroni (ik heb nu vaak pasta van boekweit). Met gebakken uien en blokjes - plantaardige - kaas. De schotel nog even in de oven te zetten voor een knapperige bovenkant. U kunt ook selderijkaas kopen, maar door het selderijblad fijngeknipt* zelf toe te voegen komt er veel meer goeds in. Naast vitamine C zit er veel vitamine K in. Deze vitamine zorgt voor een goede bloedstolling en het behoud van sterke botten. 
Ik schreef al eens dat er heel veel is waarbij ik een schaar gebruik. Vorige week heb ik voor het eerst komkommer en banaan geknipt. Ook weer zo handig. Je kan het dan boven het gerecht doen en dat scheelt weer een plank afwassen (er blijft genoeg over wat ik door de dag heen 'vies' maak.).