woensdag 24 november 2021

Spaghetti met broccoli

Ik ga dadelijk een spaghettirecept uit Calabrië maken, uit de hak van Italië. Eenvoudige recepten zijn me vaak het liefst. Een paar ingrediënten waardoor alles goed tot zijn recht komt. Spaghetti met fijne gesneden broccoli, een teentje knoflook per persoon, olijfolie, zout en flink wat zwarte peper. Hij doet er een beetje Pecorino door. Die heb ik niet. Ik denk dat het zo al heerlijk is. Ik zal het bij 'recepten' zetten. Ik neem zelden een recept over zoals het is, maar nu wel. Dit is de Italiaan van wie ik het heb. Hij geeft ook een heel goede tip om knoflook niet te laten verbranden. Een eetlepel water bij de olie doen. Ik snap niet dat het niet hard gaat sissen, maar dat zal ik zo zien. Ik verheug me. Straks laat ik weten hoe het was.
https://www.youtube.com/watch?v=N3PFBKx-AH8&t=28s

We eten al heel lang eigenlijk zo rond half, kwart voor zes. We vinden het heerlijk om een lange avond te hebben. Nu wordt het zes uur want er is voetbal en Henk vindt een bordje op schoot dan knus. 

Later:

Dit gerecht verdient een tegensmaak. Het is niet zoals spaghetti met alleen knoflook en zout en eventueel een kruidje, dat is in harmonie, maar broccoli heeft een sterke smaak. We probeerden het eerst zo maar na een paar happen deed ik er wat geraspte kaas door en was het veel lekkerder. Een pepertje, scherp sausje of edelgist kan ook.