vrijdag 19 november 2021

De huidige situatie

Er gebeuren zulke nare en enge dingen dat ik geblokkeerd raak maar ik ga proberen dat nu te doorbreken door te schrijven..
Integriteit van lichaam en geest. Zelfbeschikkingsrecht.
Oerwaarden.
Het lijkt wel of het mensen in de bol is geslagen.
Wat zullen we een hoge prijs gaan betalen.
Tegelijkertijd is er die andere kant van besmettingsfeestjes, besmettingen die je kan kopen, qr vervalsingen. Mensen die in complottheorieën geloven, mensen die alles doen wat gezegd wordt en waar stopt het? Het ene vaccin na het andere, het gaat maar door en het lost niets op. Het brengt wel van alles naar binnen wat uiteindelijk ondermijnend zal zijn. 
In wat voor wereld leven we?
Dit vroeg een ongevaccineerde vriendin zich ook af, toen ze zich moest laten testen omdat haar gevaccineerde man besmet was. De tranen liepen over haar wangen. Het is ook zo vervreemdend allemaal. Zeker als je er vanaf een afstand naar kijkt en niet vanzelfsprekend meegaat met de massa omdat je er anders in staat. Haar man was gevaccineerd, zij niet. Hij werd ziek, zij niet.

Er zijn allerlei artsen die waarschuwen voor effecten van de vaccins.
Je hoort en leest er zo weinig over. Waarom toch?
Ik schreef laatst over een professor die uit de kast kwam:

Net hoorde ik Diederik Gommers (en ik hoorde en las zoveel meer) in een Vlaamse radio-uitzending dat wel of niet gevaccineerd niet uitmaakt voor de besmettingen. Uiteindelijk maakt het wel uit denk ik, maar dan naar de andere kant toe. Ik hoorde hem ook zeggen dat hij volledig tegen een vaccinatieverplichting voor zorgpersoneel in de ziekenhuizen is. Ik zal nooit vragen of iemand is gevaccineerd, ik vind het niet interessant zei hij. Daarbij heeft het personeel sterk beschermde kleding. Ze zullen niemand besmetten.

Een jaar geleden was nog niemand gevaccineerd en nu 85% en nog nooit waren er zoveel besmettingen. Nederland is zelfs donkerrood gekleurd en code zwart nadert in de ziekenhuizen.
Het zou iedereen toch heel erg aan het denken moeten zetten.
In Gibraltar is 100% gevaccineerd en worden alle kerstactiviteiten afgezegd vanwege een ‘exponentiële’ stijging van de coronagevallen. 
2 dagen later: Israël was het eerste land dat op grote schaal vaccineerde en dus zijn de vaccins daar het eerst uitgewerkt. Nu geen twee prikken meer, geen drie, maar de booster. Het coronacertificaat zou tot december geldig zijn maar is van het ene op het andere moment ongeldig verklaard. In Nederland wordt gezegd dat de 3e prik gauw genomen moet worden enz. Ik heb er geen woorden voor. Zien ze nu niet dat het dweilen met de kraan open is?
Henk zong net: Ik wil een booster, tadam tadam tadam, ik wil een booster. :-) (als 'In the navy")
Hij zei ook: "Boostersauce'. Zoals worcestersauce. Ik moest erom lachen. Gelukkig doen we dat nog steeds, even een opluchting, al voel ik de spanning toenemen. Niet zozeer voor de situatie op zich, maar om hoe ermee om wordt gegaan. In de politiek en in de maatschappelijke discussie. Nou, een discussie lijkt op een gesprek, maar er is geen gesprek. Er wordt eenzijdig besloten.  

Ik ben terughoudend geweest maar dat doe ik niet meer, of ik ga het in ieder geval minder zijn.
Niet overladen, al ga ik zeker het een en ander plaatsen, woorden die niet de eenzijdigheid bevestigen want daarmee komen we niet verder, integendeel. Ik hoop ook niet machteloos te maken, een gevoel wat op de loer ligt. Ik krijg regelmatig berichten van mensen die zich zo voelen. Na zo'n doodenge beslissing van Oostenrijk die hopelijk geen doorgang vindt, vind ik het ook moeilijk, maar ik probeer me niet mee te laten slepen en gestaag door te gaan met onze manier van leven.
Elke dag ben ik bezig met wat goed is om binnen te krijgen en wat goed is om te doen. Er is zoveel wat we kunnen doen, we zijn niet overgeleverd (al voel ik me wel overgeleverd aan beslissingen die worden genomen). 
Voeding speelt een grote rol. Zink, selenium en wat vitamines betreft vitamine C en vooral vitamine D. Je kan als je in contact komt met iemand die besmet is misschien nog wel ziek worden, het hangt van zoveel factoren af, maar minder erg. Het blijkt dat mensen die heel erg ziek werden een gebrek hadden aan zink en selenium. Deze mineralen beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. 
Selenium zit vooral in noten (vooral paranoten) en vis. Verder in volkoren graanproducten, zuivelproducten en vlees.
Zink zit vooral in schaal - en schelpdieren maar ook in noten (vooral walnoten en pecannoten), volkoren producten, kaas en vlees.
In dit artikel las ik over de kracht van voeding en het maakt me blij. Gelukkig zijn er nog steeds dingen die me blij maken.
Net zoals het in het begin van de pandemie nooit over ventilatie ging, er zelfs weerstand was tegen dit soort begrijpelijke maatregelen, krijgt het nu eindelijk veel aandacht. En zo is het met veel. Het is fascinerend en soms schokkend om te lezen hoe alles begon en er gedacht werd en hoe er nu gedacht wordt.
Het is zo jammer dat een gebrek aan openheid naar elkaar toe en wat ideeën betreft  voor zoveel stagnatie zorgt.
En over zorg gesproken ... Dit is van eind oktober.

Spoedeisende Hulp Artsen:


Vorig jaar waren er minder besmettingen en was nog niemand gevaccineerd.
Er zouden toch duizend alarmbellen af moeten gaan.
De vaccins werken niet op de besmettingen. Als mensen een ernstige vorm van 'corona' hebben (meestal met onderliggend lijden) worden ze wel minder ernstig ziek door het vaccin, dat blijkt. Was die pil er nu maar!.
Ik hoorde een professor zeggen dat de stoffen die in het coronavaccin zitten niet werken tegen de Deltavariant. Dat lijkt me duidelijk. Niemand luistert, niemand hoort.
Henk zei net: "Een vinger in de dijk, twee in de oren."
Ik vind niet alleen de vaccins eng, maar ook het gedwee volgen.
En het niet bezig zijn met de oorzaak. Er zullen veel meer virussen komen en er zal steeds minder natuurlijke afweer komen. 
Het zorgt allemaal voor een machteloos gevoel. 
Laat ik naar buiten gaan en de herfstgeur diep inademen.