zondag 28 november 2021

Warm appelgerecht voor de lunch

Goedemorgen lieve mensen, ik hoop dat u van het weekend geniet. 

Het ruikt hier heerlijk naar appel, kaneel, vanille (raar want ik heb geen vanille gebruikt). In de crockpot/slowcooker liggen appels, havermout, dadels, stukjes abrikoos en kaneel de lunch voor vandaag te maken. Zo was het en toen bedacht ik opeens dat ik er geen vocht bij gedaan had. Ik heb het er nu alsnog bij gegoten en hoop dat het goed komt. Ik zal het zo meteen bij de recepten veranderen en ik hoop dat u het niet een eer heeft gemaakt heeft en dacht; dit blijft droog.  De havermout heeft vocht nodig. Met meer appels zou het misschien wel gaan. Ik neem even een foto. Op de foto zie ik nog een beetje droge havermout. Even nog een beetje plantaardige (elk soort is goed) erop. 
De druppeltjes aan de wand komt omdat ik een beetje te enthousiast gegoten heb.

Het is koud, dus niets zo heerlijk als dit soort gerechten. Hete stukken goudrenet, het gedroogde fruit, kaneel. Met de gare havermout is het een vullend, verwarmend gerecht.