dinsdag 23 november 2021

Biologisch en twee goede artikelen

Hoe gaat het met u?

Ik las laatst op een theezakjelabel:
Wat zou er op de eerste bladzijde van uw autobiografie staan?
en ook 'Wat zou u met uw laatste €5 doen?'
Ik ben benieuwd welke antwoorden u geeft.

De ruimte voor andere verhalen is tijdens deze pandemie minimaal en wat is dat toch vreselijk jammer. Niet veroordelen, maar open staan, vragen stellen, naar elkaar luisteren. Soms klinkt nuance.https://www.trouw.nl/opinie/behandel-ongevaccineerden-niet-als-een-groep~bd09e223/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free
Wij horen niet bij de ene groep en niet bij de andere, maar we zitten ergens in het midden. Niet statisch, maar voortdurend in beweging. 

Er wachten nog veel artikelen om hier te delen. Af en toe lees ik ook heftige berichten van de kritische kant. Ik ga altijd achter meer informatie aan, laat niets klakkeloos binnenkomen. Sommige artikelen zou ik hier niet durven plaatsen, ze zijn te opzienbarend.. De tijd zal uitwijzen of de ene of de andere 'deskundige' (niemand kan al deskundig zijn als het bijvoorbeeld over de vaccins gaat, er is nog geen ervaring met effecten op de lange(re) duur) gelijk krijgt. 
Ik zou wel aan iedereen willen vragen; wat zit er in het vaccin dat je tot je neemt? En dan neem je nog een vaccin en nog een en een booster en volgend jaar weer? Moet wel als je voor vaccineren bent want het raakt uitgewerkt en de virussen muteren dus het vaccin past niet meer.  Het kan toch niet anders dan dat het je immuunsysteem verzwakt.
Mensen die kritisch zijn leven denk ik over het algemeen bewust. Wat betreft veel of wat betreft (bijna) alles. Wij lang niet wat betreft alles, maar wel behoorlijk. Het idee dat ik me niet meestal af zou vragen wat in een voedingsmiddel zit is ondenkbaar. Om het over medicijnen maar niet te hebben. Bij vaccins zitten geen bijsluiter.

Ik hoorde bij de nieuwsshow zaterdag dat pesticiden oorzaak zijn of een grote bijdrage leveren aan de ziekte van Parkinson. (En aan zoveel meer!) Kort geleden was er weer een steekproef en er zaten zo ontzettend veel bestrijdingsmiddelen op een aantal voedingsmiddelen. In Bordeauxwijn zat round-up!!! Verschrikkelijk. Het enige wat we kunnen doen is alles zoveel mogelijk biologisch kopen of kweken. Gezonder en lekkerder. Niet alleen als het om voeding gaat. Schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, verzorgingsproducten, bloemen enz. 
Eigenlijk zou ik helemaal niets niet biologisch willen. Af en toe een uitzondering is geen ramp maar in zijn algemeenheid. Ik hoef niet veel geld te hebben, maar hiervoor wel, al probeer ik het zo goed mogelijk te doen en dus is het toch nog niet echt een zuinige maand geworden, jammer, maar niets aan te doen.
Bij (bijna) alles biologisch heb je het prettige gevoel dat je niet alleen bijdraagt aan je eigen gezondheid maar ook aan een gezondere aarde. We kunnen niet zonder.

Later:
Terwijl ik me voor de zoveelste keer verbaasd afvroeg waarom iedereen niet constant, want dit is toch het allerbelangrijkst, bezig is met de werkelijke oorzaak van alles kreeg ik dit artikel. naar mijn hart.
Alleen hier gaat het om! Een goede en veilige pil zou fantastisch zijn en alle vaccins overbodig maken maar het is ook, al is het veel minder erg, symptoombestrijding. Een veilige pil is er nog niet, maar ze zijn er in ieder geval mee bezig.