maandag 8 juli 2024

Goed voor jezelf zorgen

Goedemorgen allemaal, ik hoop dat u een mooi weekend heeft gehad.

We hadden een heerlijke lunch van groentesoep (gebakken uien, courgette, shii-take paddestoelen, veel knoflook, licht gebonden met arrowroot, peterselie) met geroosterde rijstcrackers met avocadocrème en tomaat. Hier zit z
oveel goeds in.


Bij De Nieuwe Wereld was een gesprek met als titel 'Geneeskunde moet op de schop'.

Huisarts (wist niet dat hij ook specialist was) Felix van der Wissel en Sabine Pinedo, internist vasculaire geneeskunde praten hierover.
Wat me misschien nog wel het meeste raakte was dat Sabine naar een groep specialisten keek, toen ze met elkaar uit eten waren en ze zich afvroeg wie van die mensen gelukkig waren. Niemand zei ze, of nou, eentje. Omdat dit over compassie, over een roeping gaat (ging?), was dit voor mij het belangrijkst in het gesprek. Wat gun je elk mens, zoals het bij mij was, dat je elke dag uitkijkt naar weer een dag intensief contact met mensen die je verder helpt in het leven, onvoorwaardelijk steunt (tenzij je iets geks met iemand meemaakt, wat bij mij uiteraard ook gebeurd is). Dat onvoorwaardelijke is er jammer genoeg vaak al niet. In dat gesprek zeiden ze ook als de patiënt nu eens op één gezet werd...
In de farmacie wordt 1% van het geld voor onderzoek gebruik (ik wist wel dat het weinig was, maar 1%...), 49% voor reclame, 50% voor winst.
Schade wordt afgekocht voordat het voor de rechter komt. Al die mensen die de hele dag door maar alles slikken wat voorgeschreven is, ze hebben geen idee. Geen idee dat ze het doen om de bedrijven rijk te maken, niet voor hun gezondheid. Iets misschien wel, maar het meeste niet. Brabantse buurvrouw vertelde dat 11 miljoen mensen medicijn gebruiken.
We kennen allebei een vrouw van 80 die net een knie operatie heeft gehad. Ze wilden in het ziekenhuis graag weten weten welke medicijnen ze gebruikte. Ik gebruik geen medicijnen zei ze. Ze konden het niet geloven. In wat voor wereld zijn we beland??!!
Gelukkig had Felix het ook nog over cholesterolverlagers, dat ze niets uithalen maar wel voor veel bijwerkingen zorgen. En hij zegt "Naar de dokter gaan is gevaarlijk". Medicijnen en medische behandelingen zijn de 3e doodsoorzaak.
Zorg goed voor jezelf en weet wat er gebeurt in je lichaam. Daar eindigt het gesprek mee.
https://www.youtube.com/watch?v=maZzse3j8po
---
Meer dan 1000 artsen, wetenschappers en bezorgde burgers hebben het HOPE-akkoord ondertekend, waarin wordt opgeroepen tot opschorting van de mRNA-prikken en het terugwinnen van de medische ethiek.
https://x.com/DrAseemMalhotra/status/1809197823981916427

Laat uw stem tellen door uw handtekening toe te voegen, zodat we dit systeem gezamenlijk kunnen opruimen". zegt cardioloog Dr Aseem Malhotra.
https://thehopeaccord.org/

Ik zag een reactie van een vrouw uit Israël: "354000 side *effects* from the jab in Israel... The vax didn't protect us from *anything*.
---
Walnoten zijn onder andere goed voor onze hersenen. De noten lijken ook op hersenen. alfalinoleenzuur of ALA, is een specifieke Omega 3 vetzuur een essentieel vetzuur dat ons lichaam niet zelf kan aanmaken of opslaan. Het verhoogt o.a. de concentratie.


Hoe kan iemand dit maken, ik vind het zo knap.

Blije, slapende, nadenkende, tevreden, gekke, boze ...
Kirk Roda

De positieve, kunstzinnige kant van AI.  
https://x.com/Arteymas_/status/1807835751444263088