maandag 1 juli 2024

Nieuw leven

Dit hoort eigenlijk bij het voorjaar, maar ik wil het u niet onthouden.
https://x.com/AMAZlNGNATURE/status/1807406042134859993

Wat is de eerste mooie herinnering die opkomt als ik u ernaar vraag?


Maar ik heb nog lang niet het gevoel dat het leven klaar is, alles , nou ja, niet alles, maar veel is mogelijk. Altijd, tot het laatste moment.
Deze meneer is een goed voorbeeld.

"94-jarige student haalt bachelor-diploma: 'Nooit te oud om te leren'" (nos.nl)
Lucas Bunge uit Bilthoven studeerde Algemene Cultuurwetenschappen. Het behalen van zijn diploma geeft Bunge zelfs op zo'n hoge leeftijd nog veel voldoening, zegt hij. 
Voor je hersenen is het ook goed. Vroeger dachten ze dat alleen hersencellen niet vernieuwd werden, maar dat schijnt helemaal niet zo te zijn. Juist niet en ik denk als de cellen in je hersenen zich vernieuwen, dat voor alles goed is. Ik denk er ook wel eens aan, om iets nieuws aan te pakken. Zoals mijn broer, in de 80, een aantal jaren geleden Russisch ging studeren. Naast de theorie en oefende hij in de praktijk en sprak hij regelmatig af met een Russische mevrouw en onder het genot van een kopje koffie spraken ze Russisch. 
Er is zoveel waar ik niet aan toekom, maar toch ... mijn hoofd verlangt naar nieuwe impulsen en wegen. En voor mijn hart zou het ook goed zijn, temidden van wereldse misère.
---
Ik zou willen dat iedereen in Europa zich echt af ging vragen, waarom rechts zoveel stemmen krijgt, en er niet alleen tegen protesteert. Met jezelf en anderen diepgaande vragen stellen kom je verder. Men wil nu een blok in Frankrijk, dat betekent dat een van de twee 'linkse' partijen zich terugtrekt zodat alle stemmen naar één partij gaan en die dus groter zal zijn dan die van  de rechtse mevrouw, wiens partij nu het allergrootst is. De vechtpartijen tijdens de protesten waren niet tussen rechts en links (zou nog kunnen komen, hopelijk niet), maar tussen links en wie al niet meer, en de politie. Het gaat niet alleen om Frankrijk, het speelt bijna overal, een ontstaan patroon met duidelijke oorzaken. 

Boekweitfusilli met gebakken ui, courgette, spinazie, knoflook, scheutje kokosroom (had ik over van een ander gerecht). Bovenop edelgist, pompoenpitten en rucola.


Een zacht, verfrissend toetje van volle kwark, aardbeiencompote en sinaasappel.