zondag 18 december 2016

Elvishavermout en blij vanwege inzicht

Net ontstond Elvishavermout. Ik noem het zo omdat Elvis gek was op banaan-pindakaastosti's.  Die werden in heel veel boter gebakken. Misschien werden ze daarvoor nog in een geklopt ei gewenteld, zou kunnen. Ik maakte havermout van amandelmelk met havermout, een lepel pindakaas, een geprakte banaan en 3/4 banaan in stukjes. Op de hete havermout nog per kom een 1/2 eetlepel pindakaas, stukjes banaan en een handje pinda's Tot slot wat agavesiroop erover gedruppeld. Heerlijk! Daarbij ook nog vullend, verwarmend,  en behoorlijk gezond.
Variatie: met amandelpasta en stukjes amandel
Pinda of amandelversie met cacao, of een blokjes chocolade erin laten smelten. Bestrooien met cacao nibs of geraspte chocolade.

En ik ben hartstochtelijk blij dat mijn gevoel over het vreselijke van herseningrijpende medicijnen weer bevestigd wordt. Ze helpen niet en zorgen voor allerlei narigheid. Uitzonderingen daargelaten. Acceptatie is ook hier een voorwaarde om ermee te kunnen leven. Ik denk dat dit voor elke aandoening geldt, geestelijk of lichamelijk. En doorvoelen waarom het is zoals het is. Hoe zwaar en pijnlijk ook, het is er niet voor niets en draagt bij aan innerlijke groei.
Hier de inleiding van het artikel dat in de zaterdagkrant van Trouw staat.
"
Meer dan een miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. 980.000 van hen zouden dat beter niet kunnen doen, want ze hebben er geen baat bij, maar ondervinden vaak wel de ernstige bijwerkingen. En velen van hen komen niet meer van de pillen af, omdat die verslavend zijn. Dat zegt arts en epidemioloog Dick Bijl in een interview met Trouw".
Er zal weer een reactie op komen, maar ik vind het een stap in de goede richting.

Ik heb de informatie over pannenkoekndag nog wat aangevuld.

Ik wens iedereen, met welke invulling ook, een heel goede komende week, met veel eenvoudig gelukkige momenten! Soms duurt het maar een minuut, maar dat maakt het niet minder belangrijk!