zondag 25 december 2016

Eerste Kerstdag

Het Weihnachtsoratorium klinkt. Kaarsen branden en we hadden bij de thee het laatste stukje banket. Bijna iets te lang in de oven, dan is hij het allerlekkerst. Geen banketbakker kan hier tegenop. :-) Suikervrij.We kregen nog twee mooie boeken, maanden geleden gekocht. Het winterboek van Gerbrand Bakker en de dikke Steinz, gids voor de wereldliteratuur, een waardevol boek. Ik ben er heel blij mee!!!

Volgend jaar alleen een tweedehands boekje, waar ik dan ook heel blij mee ben. En o ja, kerstchocolade van Tony Chocolonely, dat ook al een tijd lag te wachten.Ik luister nog maar af en toe naar muziek, maar met Kerstmis, ja, het hoort erbij. Gisteren luisterde ik naar Amerikaanse kerstmuziek, Mahalia Jackson (het summum met Kerst voor Henk)
https://www.youtube.com/watch?v=BHWfMdpkLJA  Frank Sinatra en Nat King Cole en Aretha Franklin. Dan kom ik in de stemming. En natuurlijk Kings College, daar begint het mee. Dit vind ik een van de mooiste engelstalige kerstliederen https://www.youtube.com/watch?v=q5n6X9sUznI
Ik kijk en luister veel naar you tube. Nadeel zijn de reclames tussendoor. Als u geabonneerd bent op spotify kunt u zonder reclame luisteren.
Het schemert, we gaan een ommetje maken. Vroeger maakten we voor 24 december altijd een lichtjestocht, maar nu wandelen we in de sfeervol verlichte omgeving.
Fijne dag verder!