dinsdag 27 december 2016

Eenvoudige koekjes, fietsje en tweede kerstdagmaaltijd

Voor een heel snel, simpel koekje ...
Door elkaar roeren:
7 el havermout (50 gram)

2 el agave (of honing)
3 el pindakaas (met stukjes noot)
4 el amandelmelk
Even laten staan, koekjes van vormen (ik drukte het gewoon een beetje plat met een vork)
20 minuten in de oven op 180° Nog 5 minuten met de oven uit zo laten staan. Dan de deur open en af laten koelen. Dan worden ze lekker knapperig. Morgen zijn ze dat niet meer, of u moet ze meteen in de diepvries doen.

Ik wil volgende week wel iets bij de koffie, dus dit was een experiment en het is heel lekker.
Natuurlijk zijn er allerlei variaties mogelijk zoals cacao of stukjes chocolade, rozijnen enz. maar niet in de zuinige week. Ik heb volgende week alleen appelstroop als zoetigheid, dus ik ben benieuwd hoe deze koekjes zijn, met appelstroop.

 Henk stuurde me net zoiets schattigs.

Foto 27-12-16 om 19.06.jpeg wordt weergegeven

Vanavond hadden we een simpel, maar toch exclusief dineetje. Het exclusieve was de ragout. Pasteitjes hebben we normaal tussen de middag op eerste kerstdag, maar na het uitgebreide ontbijt namen we alleen wat fruit. Bij Beterbio had in een bakje met verschillende soorten paddenstoelen besteld. Ik heb er een heerlijke ragout van gemaakt. met een gebakken uitje en een scheutje rode wijn. Erbij sla met een mosterdausje en appel. We hadden ijs toe en nog een kersenbonbon bij de koffie. Kersenbonbons horen bij Kerst, alleen al vanwege het rood van de verpakking, prachtig. Ik kan zoiets kleins zo mooi vinden.
Een foto van de paddenstoelen en het bord met de pasteitjes.